• Αναζήτηση
 • Κινηματογράφος και αναπηρία

  Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ανθρώπων με αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εκπαιδευτηρίου Χρυσόστομος Σμύρνης, Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο» το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012.

  Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ανθρώπων με αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εκπαιδευτηρίου Χρυσόστομος Σμύρνης, Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Με λένε Στέλιο» το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012.
  Για πάνω από ένα χρόνο ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης κατέγραψε τις καθημερινές στιγμές του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τετραπληγικού από τα παιδικά του χρόνια, ο οποίος ανέτρεψε τον νόμο που δεν προέβλεπε τη συμμετοχή μαθητών με αναπηρία ως σημαιοφόρους ή παραστάτες. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα είναι ειδικευόμενος ιατρός ψυχιατρικής.
  Η ταινία καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή τη δύναμη ψυχής του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της οικογένειάς του και να θέσει με τρόπο απλό το ζήτημα της ανεξάρτητης διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία.
  Η προβολή αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας, μικρούς και μεγάλους να αντλήσουμε δύναμη από το φωτεινό αυτό παράδειγμα και να θυμηθούμε τι πραγματικά σημαίνει να είναι κανείς ανοριοθέτητος ως προς τις δυνατότητές του.
  Μια ταινία που πρέπει να δούμε, οι γονείς με τα παιδιά μας, τους πολίτες του αύριο. Υπεύθυνη επικοινωνίας για την εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου Χρυσόστομος Σμύρνης, Λεοντείου Λυκείου: Μαριάννα Νέμτσογλου: mariannanem@gmail.com
  Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, Θέατρο Λεοντείου Λυκείου, Νέας Σμύρνης, Θ. Σοφούλη 2
  Είσοδος ελεύθερη
  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk