Το παράδειγμα της Νταϊάνα Ριγκ η οποία επέλεξε να φορέσει ένα μεγάλο, κατάλευκο καπέλο από αυθεντική γούνα βιζόν στο φιλμ «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας» ακολούθησαν πολλές stars του κινηματογράφου.

Τα James Bond girls υπήρξαν πάντα fashion icons. Εκατοντάδες γυναίκες επώνυμες και ανώνυμες σε ολόκληρο το κόσμο προσπαθούσαν να μιμηθούν τις στιλιστικές επιλογές τους, στην διάρκεια των δεκαετιών 60-70. Ιδιαίτερα αν αυτές αφορούσαν outfits σε λευκό χρώμα.

Το λευκό το χρώμα της αθωότητας διατηρεί την κυριαρχία του στην γυναικεία γκαρνταρόμπα τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Ένα χρώμα αριστοκρατικό, εντυπωσιακό μέσα στην απλότητα του είναι το αγαπημένο των διάσημων σχεδιαστών, φωτογράφων και υπεύθυνων για τις καμπάνιες διαφημιστικών εταιρειών.

Η Κέιτ Μος μία από τις πλέον πολυσυζητημένες γυναίκες της εποχής μας επέλεξε το λευκό για τις τελευταίες της φωτογραφήσεις οι οποίες είχαν σκοπό να «προμοτάρουν» το λεύκωμα «The Kate Moss Book». Ένα λευκό διάφανο φόρεμα από μουσελίνα με μεγάλα απλικαρισμένα λουλούδια του οίκου Dolce & Gabbana για μία φωτογράφηση στη Νότιο Γαλλία. Λευκές γούνες της Helen Yarmak και λευκά δαντελένια bodies της φίρμας Early Halloween για το πολυσέλιδο αφιέρωμα του «Vanity Fair».


Επιλογές με διάσημες υπογραφές

O oίκος κοσμημάτων Cartier τοποθέτησε μεγάλα κατάλευκα τριαντάφυλλα δίπλα στα δαχτυλίδια από λευκόχρυσο με τα υπέροχα λευκά διαμάντια.

H Chanel επέλεξε ένα κατάλευκο φόρεμα με διακριτικές κόκκινες δαντελένιες λεπτομέρειες για την Christmas campaign. Ο οίκος Graff τοποθέτησε γύρω από το λαιμό του μοντέλου και τα κοσμήματα καμωμένα από μακριές πέρλες ένα γιακά από ακριβή, κατάλευκη γούνα βιζόν.

Το λευκό μας ταξιδεύει μακριά. Σε παραμυθένιους όμορφους κόσμους. Ένα κατάλευκο outfit , ένα παλτό έστω με μικρές faux γούνινες λεπτομέρειες σε εποχές σκληρής οικονομικής κρίσης μας παρασύρει σε μαγικό fairytail. Με μεγάλες κρυστάλλινες μπάλες και ατελείωτες νιφάδες χιονιού. White dreams λίγες μόνο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα…

DRIES VAN NOTEN

Τα κατάλευκα εξαιρετικής ραφής κοστούμια . Παντελόνια σε κλασική γραμμή και μακριά σακάκια με «μάο γιακάδες». Ζωγραφισμένα με εικόνες από το London’s Victoria and Albert Museum.Λευκά παντελόνια με ομοιόμορφα πουλόβερ με ψηλό λαιμό. Κατάλευκα παλτό σε γραμμή μπλέιζερ με δύο σειρές μαύρα κουμπιά.

RICK OWENS

Κατάλευκα μπλουζόν με φαρδιά μανίκια από ψεύτικη γούνα.

MAΙSON MARTIN MARGIELA

Tα ωραιότερα τα πλέον σικ, ρομαντικού ύφους λευκά φορέματα. Το επάνω μέρος μοιάζει με κλασικό λευκό πουκάμισο. Στο κάτω μέρος η φούστα δημιουργεί πλισέ. Λευκά σατέν μπλουζόν και σμόκινγκ σακάκια με σατέν γιακάδες.

VIVIENNE WEST WOOD

Μακριά φορέματα από λευκό, μεταξωτό βελούδο. Συνοδεύονται από μακριά σατέν γάντια και τσαντάκια τύπου baroque.

STELLA MC CARTNEY

Λευκά μίνι φορέματα σε γραμμή Α.

ALEXANDER MC QUEEN

Λευκά μίνι παλτό από δέρμα και γούνα τα οποία η ταλαντούχα Sarah Burton συνδύασε με λευκές γούνινες μπότες. Λευκά μίνι φορέματα με girlie φούστες και ασημένιες φαρδιές ζώνες.

VALENTINO

Λευκά αραχνοΰφαντα φορέματα που σταματούν πάνω από το γόνατο. Λευκά παντελόνια με μακριές ζακέτες σε ρετρό γραμμή.

LANVIN

Τεράστια λευκά εκρηκτικά βολάν πάνω από στενά βελούδινα φορέματα.

CELINE

Η Phoebe Philo σχεδίασε μινιμαλιστικά, εξαιρετικά κατάλευκα σύνολα. Παντελόνια σε ίσια γραμμή με ασορτί μπλουζόν ή πουλόβερ που δημιουργούν εκρηκτικές αντιθέσεις . Σε φούξια, λευκό και μαύρο. Λευκά μακριά παλτό, πουκάμισα και φόρμες με φερμουάρ.

YVES SAINT LAURENT

Κοστούμια σε κλασική γραμμή. Συνδυάζονται με μεταλλικές φαρδιές ζώνες και ψηλοτάκουνα ασημένια ή χρυσά μποτίνια. Ο Stefano Pilati σχεδίασε επίσης μακριά λευκά φορέματα σε γραμμή «σάκος» με λεπτομέρειες από Swarovski.

CHANEL

Λευκά βραδινά φορέματα λευκά παντελόνια με μακριές τουνίκ.

ANTONIO BERARDI

Λευκές φόρμες από μουσελίνα και δαντέλα.

JAC POSEN

Κινηματογραφικά μακριά μαντό από μετάξι.Συνοδεύουν χολιγουντιανού ύφους μακριές τουαλέτες.

DEREK LAM

Λευκά φορέματα σάκος.

REED KRAKOFF

Λευκά ζεστά κοστούμια. Παντελόνια που σταματούν αρκετά πάνω από τον αστράγαλο για να αναδεικνύονται τα κομψά μποτίνια. Γιλέκα και κοντά σακάκια με γούνινους γιακάδες.

ALBERTA FERRETTI

Λευκά ταγέρ σε vintage γραμμή με μικρές ζώνες στην μέση. Κομψά μαντό και φούστες-φάκελος οι οποίες συνοδεύονται από βινύλ σακάκια.

PROENZA SCHOULER

Κοστούμια με «διαστημικά» κοψίματα.

ALEXANDER WANG

Λευκά παντελόνια και μεταξωτές τουνίκ με κρόσια.

GIANFRANCO FERRE

Λευκά παντελόνια από οργάντζα και μακριά σακάκια που συνοδεύονται από γκρι σουέτ ζώνες και μποτίνια.

BLUMARINE

Λευκές ελαστικές φόρμες. Συνδυάζονται με εκρηκτικές γούνες σε φούξια, πορτοκαλί, τιρκουάζ κίτρινο γαλάζιο.

JIL SANDER

Λευκά παλτό και σακάκια που συνοδεύουν ασημένια μεταλλικά φορέματα.

EMILIO PUCCI

Λευκά φορέματα με «κοψίματα» και γούνινα κατάλευκα κοντά παλτό.

VERSACE

Λευκές στενές προκλητικές τουαλέτες από μέταλλο και πέτρες.

DOLCE & GABBANA

Λευκά μίνι δαντελένια φορέματα.

MONCLER GAMME ROUGE

Λευκά γούνινα καπέλα συνδυάζονται με παλτό, μπουφάν μίνι φούστες και πανύψηλες γούνινες μπότες.

BARBARA BUI

Λευκά στενά παντελόνια . Λευκά πουκάμισα με μαύρα παπιγιόν και μακριές γούνινες καζάκες.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Οι λευκές ψηλές μπότες με τα μεταλλικά λουριά του Rene Caovilla. Οι λευκοί φάκελοι με τα κρύσταλλα Zuhair Murad. Οι κατάλευκες shopping bags του Maison Martin Margiela. Οι λευκές κλασικές γόβες της Blumarine. Τα λευκά μποτίνια της Alberta Ferretti. Οι τετράγωνες κατάλευκες τσάντες του Bulgari με το χερούλι-κόσμημα.