• Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Εντολή για εισαγγελική έρευνα μετά τον θάνατο νεογνών

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά τον θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά τον θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.

Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σηψαιμία που προκάλεσε ο μικροοργανισμός ευθύνεται για τον θάνατο των τριών από τα νεογνά που υπέκυψαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο.
Τα παιδιά είχαν εξαιρετικά χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα, γι’ αυτό και νοσηλεύονταν στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk