To γραφικό, σχεδόν εγκαταλελειμμένο Aνιτσαίο, με τα πετρόκτιστα σπίτια, ζει την παρθενική του γαλήνη, εκεί όπου ακόμη και ο πολιτισμός του λιμανιού δεν κατορθώνει να φτάσει, στα λιγοστά τραπεζάκια μπροστά από το παλιό σχολείο του χωριού που η Αγγελική Δρούλια έχει μεταμορφώσει σε ταβερνάκι.
Καθηγήτρια αγγλικών και παθιασμένη με την κουζίνα, αφιερώνει τη σχόλη του Σαββατοκύριακου στα μαγειρέματα που τιμούν την τοπική παραγωγή του νησιού. Και μόνο το ψωμί, που η γειτόνισσα ψήνει στον ξυλόφουρνο σε τεράστια καρβέλια, αξίζει την ανάβαση ως εδώ.
Το φύλλο της χορτόπιτας, μια τραγανή μαγεία, το ντόπιο τυρί και οι μεραλίδες (αρωματικά χόρτα) στη γέμιση, το όνειρο της παράδοσης. Η ολόγλυκια ντόπια πατάτα τηγανίζεται τραγανή ή μαγειρεύεται γιαχνί με σκορδάκι στη στόφα, το μπριάμ με τον πλούσιο μαϊντανό μια γλύκα, μοναδική και η φάβα που σιγομαγειρεύεται για 24 ώρες στα ξύλα και νοστιμίζει μόνο με το φρέσκο άρωμα του ντόπιου λαδιού.

Δεν τρελάθηκα: Οποιος έχει πρόβλημα με τις γάτες, ας το ξανασκεφτεί
Πληρώνεις: 10/το άτομο
Ανιτσαίο, Αίγινα, τηλ. 22970 31210 (ανοιχτά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)