• Αναζήτηση
  • Ελένη: νοστιμιές του Πηλίου

    Στη μέση του καταπράσινου πουθενά, με απέραντη θέα στο Αιγαίο, η οικογένεια Βούλγαρη μαγειρεύει πιο-σπιτικά-δεν-γίνεται τις τοπικές σπεσιαλιτέ, στην ολάνθιστη αυλή του σπιτιού της, που κάθε καλοκαίρι στεγάζει την αγάπη για την κουζίνα των παιδιών και της μαμάς.
    Παράδοση και μια πολύ ολίγη από νεωτερισμό, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και κόβει τα λαχανικά της από το μποστάνι μπροστά σου.
    Το ηλιοβασίλεμα εδώ νοστιμίζει ακόμη περισσότερο το ντόπιο κουνέλι με δαμάσκηνα, το κατσικάκι με χοντροκομμένες πατάτες και ντομάτα και τα ριγανάτα γεμιστά που μοσχοβολούν παλιό φούρνο, τους κολοκυθοκεφτέδες, τα τυλιχτάρια μελιτζάνας με μετσοβόνε, το κοκκινιστό κατσικάκι, το μοσχάρι σοφιγαδούρα με σκόρδο, ρίγανη και κεφαλοτύρι.
    Ωραία και η σαλάτα με μυζήθρα και παξιμαδάκι, αλλά ακόμη γοητευτικότερα τα ολόγλυκα βραστά κολοκυθάκια του κήπου και η διαφορετική νοστιμιά του άγριου βλίτου.
    Δεν τρελάθηκα: Με το σέρβις που δυσκολεύεται όταν όλοι οι πελάτες πεινούν μαζί την ίδια ώρα.
    Πληρώνεις: €10-€12/το άτομο.
    Αφειλιάνες, Πήλιο τηλ. 24230 71206
    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk