Από τη στιγμή που ο ΟΠΑΠ συμφώνησε να αυξήσει τη χορηγία του προς τη Σούπερ Λίγκα και να υπογράψει διετές συμβόλαιο που θα επιτρέπει στον συνεταιρισμό να επιβιώσει διοργανώνοντας ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων, αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς η Σούπερ Λίγκα κρατάει την πληροφορία ως επτασφράγιστο μυστικό προς το παρόν), ο ΟΠΑΠ αυξάνει τη χορηγία του από 8,5 εκατ. ευρώ σε 13 εκατ. ευρώ, δηλαδή την επόμενη διετία θα πληρώσει συνολικά 26 εκατ. ευρώ!

Η τελική απόφαση για την αναδιάρθρωση θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/9) κατά τη γενική συνέλευση της Λίγκας, όπου θα γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα εξής:


«Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Διάρθρωση Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2013/14 – Συνεργασία με ΟΠΑΠ Α.Ε. και Τηλεοπτικούς Συνεργάτες.

Θέμα 2ο: Τροποποίηση Άρθρου 4 παρ. 1 του Καταστατικού της Super League περί του αριθμού των Μελών του Συνεταιρισμού.

Θέμα 3ο: Εκλογές Ε.Π.Ο. – Εκπροσώπηση του Συνεταιρισμού.
Θέμα 4ο: Διάφορα.»


Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ακόμη οριστική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ δεν επέτρεψε στη Σούπερ Λίγκα να ενημερώσει με βεβαιότητα την Ενωση Β’ Εθνικής, η οποία αναγκάστηκε να αναβάλλει εκ νέου την κλήρωση του πρωταθλήματός της, το οποίο παραμένει άγνωστο αν θα γίνει με 18 ή με 21 ομάδες από την προσθήκη των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης έπεσε μάλιστα στο τραπέζι η πρόταση να γίνουν 26 (!) οι ομάδες της Β’ Εθνικής με την άνοδο επίσης και των Τσαριτσάνης, Ζακύνθου, Καλαμαριάς, Γλυφάδας και Πανηλειακού, οι οποίες συμμετείχαν στα πλέι οφ ανόδου της περασμένης περιόδου.

Οπως παραδέχτηκε μάλιστα ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Σπύρος Καλογιάννης «η πρόταση αφορά στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους, ώστε να περιοριστούν τα έξοδα, ωστόσο θεωρείται δύσκολο να περπατήσει μιας και χρειάζεται ομοφωνία για να περάσει μια τέτοια πρόταση».