Η πρώτη «ομιλούσα» εφημερίδα «κρεμιέται» ήδη στο Λανκασάιρ

Η έντυπη έκδοση μιας περιφερειακής βρετανικής εφημερίδας κυκλοφόρησε με ένα κουμπί το οποίοι ο αναγνώστης μπορεί να πατήσει και να ακούσει ηχητικό υλικό. Εκπρόσωποι της Lancashire Evening Post σημειώνουν ότι η «έξυπνη» εφημερίδα είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος στο πανεπιστήμιο του Λανκασάιρ.

http://www.youtube.com/watch?v=N4siuSErbTQ&feature=player_embedded#!

Η έντυπη έκδοση μιας περιφερειακής βρετανικής εφημερίδας κυκλοφόρησε με τα ρεπορτάζ της να διαθέτουν ένα κουμπί, το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να πατήσει και να ακούσει το ρεπορτάζ. Εκπρόσωποι της Lancashire Evening Post σημειώνουν ότι η «έξυπνη» εφημερίδα είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος στο πανεπιστήμιο του Λανκασάιρ.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η εύρεση ενός τρόπου που να μπορεί να συνδέει την έντυπη εφημερίδα με το Διαδίκτυο, το οποίο οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα βοηθήσει τους εκδότες να έχουν καλύτερη εικόνα για το ποια ρεπορτάζ και άρθρα ενδιαφέρουν περισσότερο τους αναγνώστες.

Μια μικρή συσκευή στην εφημερίδα στέλνει ένα ηλεκτρονικό σήμα σε έναν σέρβερ για να παίξει το ηχητικό υλικό και ταυτόχρονα συγκεντρώνει στοιχεία για το πόσοι αναγνώστες πάτησαν το κουμπί. Οι ερευνητές λένε ότι προς το παρόν η ποιότητα του ήχου είναι καλύτερη όταν ο ακροατής φοράεο ασύρματα ακουστικά, αλλά διαβεβαιώνουν ότι πολύ σύντομα ο ήχος από το χαρτί θα είναι εξίσου καλός.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές δεν είναι μακριά η μέρα που το πάντρεμα της έντυπης και η διαδικτυακής έκδοσης θα είναι πραγματικότητα και οι εφημερίδες που θα αγοράζουμε από τα περίπτερα όχι μόνο θα παίζουν ήχο και εικόνα, αλλά θα είναι και διαδραστικές, δηλαδή θα επιτρέπουν για παράδειγμα στους αναγνώστες να σχολιάζουν τα ρεπορτάζ που διαβάζουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk