Φθινοπωρινό «κάλεσμα» την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, για τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, που συναντώνται στην πρώτη τους Σύνοδο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Λαύριο.

Τα «μέτωπα» πολλά, καθώς ήδη πολλά πανεπιστήμια έχουν παραπέμψει το θέμα των εκλογών για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης τους στις Συγκλήτους τους και αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα στην οργάνωση της διαδικασίας.

Στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, καθώς ναι μεν οι διοικήσεις τους έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα προωθήσουν χωρίς καθυστερήσεις τη διαδικασία που προβλέπεται, ωστόσο οι εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων που τάσσονται κατά της εφαρμογής του Νόμου φαίνεται ότι διαφωνούν και θα την εμποδίσουν.

Έτσι η αλλιώς οι διοικήσεις των ΑΕΙ έχουν περιθώριο ως τις 25 Νοεμβρίου για να εκλέξουν νέες διοικήσεις, αλλιώς θα οριστούν ως εσωτερικά μέλη οι αρχαιότεροι καθηγητές τους.

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, στην πρώτη τους Σύνοδο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα συζητήσουν ακόμη τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν από την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, αλλά και τα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας.

Τέλος στη συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα εκλέξουν το προεδρείο, που θα εκπροσωπήσει τα πανεπιστήμια της χώρας την επόμενη χρονιά.