Παρά το αίτημα των δικηγόρων του Μπάκινγχαμ προς τα βρετανικά ΜΜΕ να μη δημοσιεύσουν τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι από το ταξίδι του στο Λας Βέγκας, η βρετανική «Sun» αποφάσισε τελικά να δημοσιεύσει την Παρασκευή τη φωτογραφία και να γίνει έτσι η πρώτη εφημερίδα που παρακούει το αίτημα της βασιλικής οικογένειας.

Την Πέμπτη, οι εφημερίδες στη Βρετανία δεν δημοσίευσαν τις εικόνες του γυμνού εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα σε μία επίσης γυμνή άγνωστη γυναίκα, κατά τη διάρκεια των πριγκιπικών διακοπών στο Λας Βέγκας, έπειτα από δικαστικό αίτημα του Παλατιού για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του Χάρι.

Όμως, σχεδόν η μισή πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Sun» παρουσιάζει την Παρασκευή μία φωτογραφία του γυμνού πρίγκιπα να καλύπτει με τα χέρια του τα επίμαχα σημεία του σώματός του και πίσω του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας να είναι μια γυμνή γυναίκα.

Όπως αναφέρει η «Sun», που είναι μέρος του βρετανικού βραχίονα της αυτοκρατορίας των ΜΜΕ Ρούμπερτ Μέρντοχ, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είχαν ήδη δει τις εικόνες και οι αναγνώστες της είχαν το δικαίωμα να τις δουν επίσης.

Ο αρχισυντάκτης της «Sun», Ντέιβιντ Ντίνσμορ, δήλωσε σε βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ότι η απόφαση για τη δημοσίευση δεν ήταν εύκολη, αλλά το θέμα αφορά «την ελευθερία του Τύπου».

«Πρόκειται για μια γελοία κατάσταση όπου τη φωτογραφία μπορούν να τη δουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, αλλά δεν μπορούν να τη δουν στην πιο δημοφιλή εφημερίδα της Βρετανίας, την οποία διαβάζουν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα», δήλωσε ο Ντίνσμορ.

Δύο φωτογραφίες του γυμνού πρίγκιπα, ο οποίος έχει τη φήμη playboy, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα TMZ.