Η Γκρέις Κέλι ποζάρει στο φακό του Howell Conant για το εξώφυλλο του “Paris Match” φορώντας λευκό μαγιό. Κομψό, απέριττο με ντραπέ σουτιέν και μεγάλο σλιπ, ταιριάζει απόλυτα με την φίνα, αέρινη φιγούρα της πριγκίπισσας του Μονακό.

Στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού, το κορίτσι που εγκατέλειψε μια σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ για να γίνει η σύζυγος του Ρενιέ φοράει πάνω από το μαγιό της λευκό σορτ και κόκκινη φαρδιά κορδέλα στα χρυσά, ημίμακρα μαλλιά της. Λευκό, κόκκινο, μπλε, πολλές ρίγες, φουλάρια, εσπαντρίγιες, γυαλιά-πεταλούδες. Το navy look μοιάζει σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Εξήντα σχεδόν χρόνια μετά η Γκρέις με τα λευκά σορτς, τα λευκά στενά παντελόνια, τα chic sweaters και τα καφέ γυαλιά την ώρα που κάνει ιστιοπλοΐα είναι ένα διαχρονικό fashion icon. Οι διάσημοι fashion editors των μεγάλων περιοδικών του πλανήτη ονόμασαν την –ναυτικού τύπου- επέλαση στις πασαρέλες old navy. Εμπνευστείτε από την très chic, ενδεδυμένη στα λευκά και μπλε Γκρέις την ώρα που στέκεται στην γέφυρα του “Constitution”, ένα ζεστό πρωινό του 1956 ή την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας όταν σε νεαρή ηλικία έκανε κρουαζιέρα με την θαλαμηγό “Britannia”. Η Ελισάβετ η δεύτερη είχε προτιμήσει ένα άνετο Hawaiian style πουκάμισο και το ίδιο μοντέλο γυαλιά με την Γκρέις. Καφέ «πεταλούδες» από ακριβή ταρταρούγα.

Old navy, Hawaiian style εμπνευσμένο από το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο νησί και την always classic σειρά «Χαβάη 5-0», petit carreau με έντονες αναφορές στο St.Tropez και την Μπριζίτ Μπαρντό, new bohemian.

Τέσσερα διαφορετικά looks πάντα όμως επίκαιρα, μοντέρνα, δροσερά και εντυπωσιακά. Κατάλληλα για τις διακοπές του Αυγούστου.Επιλέξτε τα ωραιότερα και πλέον χαρακτηριστικά της σεζόν που φεύγει.

Γεμίστε με αυτά τις βαλίτσες σας και απολαύστε τις τελευταίες μέρες της ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Οι μέρες αυτές άλλωστε περνούν τόσο γρήγορα…Επιλέγουμε τα outfits, αξεσουάρ και μπιζού που «κλέβουν» ματιές. Για ατελείωτες βόλτες κοντά στο απέραντο γαλάζιο…

Μαρινιέρες, βερμούδες, αλυσίδες και τραγιάσκες σε navy style

Η Juicy Couture προτείνει μίνι φούστες με έντονες μπλε ρίγες. Σε λογικές τιμές, μπορείτε να τις συνδυάσετε με κόκκινα t-shirt ή λευκά φανελάκια.

Χαρούμενη λεπτομέρεια τα μικρά κόκκινα ή κίτρινα φουλάρια και οι χρυσές αλυσίδες. Τα ριγέ μπλε και κόκκινα φορέματα της σειράς Marc του Marc Jacobs. Τα συνδυάζετε με κόκκινα ή λευκά πέδιλα.

Οι «ιδιαίτερες» ζέρσεϊ μακριές μαρινιέρες του Jean Paul Gaultier μια νέα, περισσότερο μοντέρνα έκδοση αυτών που προτιμούσαν η Τζάκι Κένεντι και η Μελίνα Μερκούρη στο «Ποτέ την Κυριακή».

O Jean Paul Gaultier προτείνει επίσης κοντές λευκές βερμούδες με ριγέ μπλε λευκά σακάκια και κομψότατες μακριές λευκές καζάκες που είναι λες φτιαγμένες από καραβόπανο.

O Tommy Hilfiger είναι ένας από τους designers ο οποίος παρουσίασε τα περισσότερα outfits σε navy look για το καλοκαίρι. Ριγέ παντελόνια, μαρινιέρες με άγκυρες, σορτς, αξεσουάρ.

Ο Tommy προτείνει γυαλιά σε λευκό, μπλε, κόκκινο χρώμα.

Τα χρυσά γυαλιά “Culte” της Miu Miu και τα μπλε λευκά γυαλιά Balenciaga ταιριάζουν επίσης με το navy style.

Ο οίκος Marni προτείνει βραχιόλια από χρυσό με γαλάζιο και μπλε σμάλτο.

Ο οίκος Burberry Prorsum φαρδιές μπλε φούστες.

Τραγιάσκες σε ναυτικό στιλ από τους Maison Michel, Elisabetta Franchi και Faith Connexion.

Εσπαντρίγιες μπλε με μικρά κορδόνια μπροστά του οίκου Pollini.

Οι μεγάλες μπλε και λευκές τσάντες του οίκου Louis Vuitton, το πιο chic αξεσουάρ για την πλαζ.

Σακάκια σε σκούρο μπλε με χρυσά κουμπιά Topshop.

Μπλε «πλεχτοί» φάκελοι με κόκκινες μεγάλες άγκυρες στο μπροστινό μέρος και την υπογραφή Balenciaga.

Βραχιόλι Bulgari σε χρυσό και πορτοκαλί, μια «εξαιρετική αντίθεση» με τα μπλε και λευκά navy ρούχα.

Με μεγάλες υπογραφές

Οι μεγάλες μπλε τσάντες της Chanel με τα λευκά γράμματα, το logo και την «κλασική» πλέον διεύθυνση που οδηγεί στον ναό της απόλυτης κομψότητας. 31 Rue Cambon.

Τα λευκά φαρδιά κοντά φορέματα του Hermès με τα μικρά λευκά μαντιλάκια στο κεφάλι.

Οι λευκές λινές παντελόνες της Chloé με τα μικρά λευκά πουλοβεράκια από πάνω.

Τα λευκά μπικίνι της Chanel.

Οι κατακόκκινες ιδιαίτερα οικονομικές μπλούζες της αλυσίδας H&M που φοριούνται πάνω από ριγέ φούστες ή παντελόνια.

Σύνολα φορεμένα πάντα με πολλές χρυσές αλυσίδες. Χοντρές, εντυπωσιακές με charms ή όχι. Vintage όπως οι μεγάλοι χρυσοί κρίκοι του Moschino ή τα κολιέ με τις μπλε, κόκκινες, γαλάζιες πέτρες της Bottega Veneta, τα χρυσά σκαλιστά δαχτυλίδια με τις μεγάλες μπλε πέτρες του Yves Saint Laurent, τα χρυσά σκουλαρίκια με τις μπλε πέτρες του Kenneth Jay Lane ή τις χρυσές αλυσίδες Halleh ή Chanel. Μεγάλα χοντρά βραχιόλια σε λευκά,μπλε, κόκκινα, κίτρινα χρώματα.

Hawaiian

Καρό πουκάμισα φορεμένα πάνω από μονόχρωμα φανελάκια American Vintage.

Μεγάλες ψάθινες τσάντες με εξωτικά μοτίβα του Moschino.

Γαλάζιες πλατφόρμες με ροζ και κίτρινα λουλούδια στο κάτω μέρος του Stuart Weitzman.

Διάφανα φορέματα με τεράστια απλικαρισμένα λουλούδια που φοριούνται με χοντρές σαγιονάρες του Cristopher Kane.

Μινι λευκά φορεματάκια με στενό μπούστο και τεράστια λουλούδια από την σειρά Moschino Cheap and Chic.

Φαρδιές φόρμες με πολλά λουλούδια και κοντά ζακετάκια από ασημί παγέτα για μια διαφορετική νότα στο hawaiian look από την Iceberg.

Εμπριμέ φορέματα με ίδια μαντίλια στο κεφάλι, της Anna Sui.

Σορτς και καζάκες σε έντονα πράσινα, ροζ, κίτρινα, πορτοκαλί του οίκου Marni.

Οι απαραίτητες Hawaiian σαγιονάρες. Αρκεί να είναι καλοφτιαγμένες

Πέδιλα Blumarine με κρόσσια στο πάνω μέρος που μοιάζουν με τις φούστες που φορούν οι Χαβανέζες.

Και βέβαια τα μοναδικά αξεσουάρ τα οποία δημιούργησε η Blumarine για το καλοκαίρι. Κολιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βραχιόλια κατασκευασμένα από τεράστια λουλούδια.

Το στιλ Χαβάη απογείωσαν…ο Ντάνι Ντε Βίτο και ο Άρνολντ Σβατσενέγκερ. Λευκά παντελόνια και φαρδιές πουκαμίσες σε έντονα χρώματα με τροπικά designs. Τα super models Τζέσικα Χαρτ και Σάλομ Χάρλοου απλά φωτογραφήθηκαν στο υπέροχο νησί. Μόνο με τεράστια λουλούδια στα μαλλιά τους!

Petit carreau

Τα εντυπωσιακά σύνολα σε λευκό και γαλάζιο πτι καρό που δημιούργησε ο οίκος Jil Sander. Παντελόνια και τοπ με βαθύ ντεκολτέ. Πολλά μοιάζουν με αυτά που φορούσε η Ανν Μάργκρετ όταν πρωταγωνιστούσε σε ταινίες στο πλευρό του Έλβις Πρίσλευ.

Φορεματάκια σε λευκό και μοβ καρό από την σειρά Topshop.

Μικροσκοπικά μπικίνι με «τρυφερά καρό» και φιόγκους στο πλάι.

Τα καρό λευκά και ροζ πουκάμισα που μπορείτε να βρείτε σε vintage μαγαζιά. Τα φοράτε πάνω από στενά λευκά cigarette παντελόνια ή τζιν με σηκωμένο ποδόγυρο. Μην ξεχάσετε να δέσετε τα πουκάμισά σας ένα χοντρό κόμπο κάτω από το στήθος και να αφήσετε την μέση ακάλυπτη. Ακριβώς όπως έκανε η Μπριζίτ Μπαρντό όταν κυκλοφορούσε και έκαιγε καρδιές στο St.Tropez.

Η Κέιτ Μος, λάτρης του κοσμοπολίτικου σποτ ακολουθεί πολλές φορές το δημοφιλές look που πρώτη λάνσαρε η Μπε-Μπε.

Η Βανέσα Παραντί είναι απλά και μόνο υπέροχη. Τόσο chic και συγχρόνως sexy.

Απαραίτητο αξεσουάρ τα μεγάλα λευκά γυαλιά.

New Bohemian

Φαρδιές μακριές φούστες σε έντονα κόκκινα και λευκά χρώματα του Emilio Pucci.

Μακριά φορέματα με πράσινα και μοβ prints Paul & Joe.

Φαρδιά χαμηλόμεσα παντελόνια με καρό πουκάμισα και ανέμελα παρκά της Isabel Marant.

Φαρδιά φορέματα της Nicole Farhi.

Τζιν σορτς, λευκές πουκαμίσες και τεράστια ζωηρόχρωμα μαντίλια-σήμα κατατεθέν του new bohemian.

Χειροποίητα σανδάλια της Βάλιας Γαβριήλ ή Valia Gabriel όπως είναι γνωστή διεθνώς η νεαρή σχεδιάστρια. Τα σανδάλια τα πωλούνται στις Μπαχάμες, την Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Χειροποίητα σανδάλια Hermès.

Οι επιλογές των διάσημων κοριτσιών

Τα φαρδιά παντελόνια, τα πουλόβερ και τα μαντίλια με ογκώδη «ψαγμένα» δαχτυλίδια που προτιμάει το απόλυτα it-girl της εποχής μας η Αbbey Lee Kershaw. Οι παντελόνες, τα μακριά φορέματα και οι εκπληκτικές εσάρπες της Ευγενίας Νιάρχου που σχεδιάζει η φίλη της Tatiana Santo Domingo μαζί με την Dana Alikhani για τις Musungu sisters.

Τα μακριά φαρδιά φορέματα με την υπογραφή Rodarte που επιλέγει η νεαρή σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής Τέιλορ Σουίφτ.

Η Μπλέικ Λάβει, οι αδερφές Αλσών ακόμα και αυτές οι μεγαλύτερες στην ηλικία αλλά πάντα εντυπωσιακά και πανάκριβα ενδεδυμένες Σάρα Τζάκα Έρκερ και Μαντό να είναι λάτρεις του new bohemian. Όπως φυσικά το αντιλαμβάνονται εκείνες. Πάντα signé. Πάντα με glamorous υπογραφή χιλιάδων δολαρίων.