Σιωπηρή παράταση για την υποβολή 200.000 φορολογικών δηλώσεων

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή περίπου 200.000 φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή περίπου 200.000 φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος της εβδομάδας έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η επίσημη διορία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων εξέπνευσε την Τρίτη και συνολικά υποβλήθηκαν 5,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα επιτρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας την κατάθεση δηλώσεων μέσω του Τaxisnet θεωρώντας εμπρόθεσμες τις σχετικές δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν υποβάλουν δήλωση πριν από το τέλος της σιωπηρής παράτασης θα χάσουν το αφορολόγητο, θα καταβάλουν μηνιαίο πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης και θα απολέσουν τις προβλεπόμενες τρεις δόσεις για την εξόφληση των φόρων.

Έτσι, μόνο από την απώλεια του αφορολογήτου θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ, δεδομένου ότι για τα πρώτα 5.000 ευρώ του εισοδήματός τους θα φορολογηθούν με συντελεστή 10%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk