Επίθεση Τσίπρα στην κυβερνητική «τρόικα»

Επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Οι κυβερνητικοί εταίροι έγιναν «τροϊκανότεροι των τροϊκανών», εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που έχει χρεοκοπήσει.

Επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Οι κυβερνητικοί εταίροι έγιναν «τροϊκανότεροι των τροϊκανών», εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που έχει χρεοκοπήσει.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί το διάλογο με τους «υπαλλήλους της τρόικας», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί τους, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε συνάντηση.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα.

«Αν η προδιαγεγραμμένη πορεία μας οδηγεί σε χρεοκοπία και μας απομακρύνει από την ευρωζώνη κανείς δεν έχει συμφέρον αυτό να φανεί ως ατύχημα» υπογράμμισε. «Αν αυτό επιθυμεί η κυρία Μέρκελ, είναι καλύτερα να την προκαλέσουμε να το πει η ίδια και όχι δια στόματος των υπαλλήλων της και να επωμιστεί τις συνέπειες» πρόσθεσε.

Προειδοποίησε πως «το μνημόνιο και τα μέτρα που μας άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου» οδηγούν τη χώρα σε «κοινωνικό κραχ το φθινόπωρο».

Ενόψει της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας είπε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δωρίσει τολεγόμενο καλό κομμάτι της σε Τράπεζες ενδεχομένως υποδεέστερης χρηματοικοκνομικής φερεγγυότητας. «Αυτό δεν θα είναι λάθος είναι ήδη προμελετημένο έγκλημα, ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια. Αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι, η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας ξαναβρούν μπροστά τους» τόνισε.

O κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Κάλεσε επίσης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση, εντείνοντας και τις κοινοβουλευτικές τους δραστηριότητες.

Αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που έχει ήδη κατατεθεί για τη μετενέργεια και προανήγγειλε νέα πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να μην μετατραπεί η Βουλή σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς.

Τέλος, ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που πηγαίνει υπέρ του κόμματος, να χορηγούν ένα ακόμα 20% για δράσεις στήριξης ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk