Το 1978 ο γαλλικός οίκος µόδας Azzaro παρουσίασε το Azzaro Pour Homme, το πρώτο αντρικό άρωµα στη συλλογή του. Η αισθησιακή, εκλεπτυσµένη χροιά της ευωδιάς του, που εκφράζει ιδανικά τη φιλοσοφία του οίκου, το κατατάσσει σε σύντοµο χρονικό διάστηµα στο πάνθεον των κλασικών συνθέσεων της αντρικής αρωµατοποιίας. Από το 2009, τη χρονιά που κυκλοφορεί το Azzaro Pour Homme Elixir, η αισθησιακή εκδοχή της αυθεντικής ευωδιάς, ο διάσηµος τραγουδιστής Enrique Iglesias γίνεται ο επίσηµος πρεσβευτής του αρώµατος. Πριν από λίγους µήνες ο οίκος παρουσίασε το νέο απόκτηµά του, το Azzaro Pour Homme L’Eau, την πιο δροσερή ανάγνωση της κλασικής σύνθεσης. Ο πρεσβευτής Enrique Iglesias παραµένει στο πόστο του και µε αφορµή τη φωτογράφιση για τη νέα διαφηµιστική εκστρατεία µάς µιλάει για τη συνεργασία του µε τον οίκο Azzaro.

Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν ο οίκος Azzaro σάς ζήτησε να γίνετε ο πρεσβευτής του νέου αρώµατος Azzaro Man;

«Είναι µεγάλη τιµή για µένα να εκπροσωπώ τον οίκο. Είναι φυσικό, λοιπόν, να χαίροµαι ιδιαίτερα που η συνεργασία µας συνεχίζεται µε επιτυχία».

Ποια είναι η εικόνα στην οποία στοχεύετε ως πρεσβευτής του Azzaro Man; «Θέλω απλώς να είµαι ο εαυτός µου.

∆εν µετράει αυτό»;

Ποια είναι η σχέση σας µε τα αρώµατα; Συνηθίζετε να φοράτε κάποιο σταθερά ή σας αρέσει να αλλάζετε συχνά άρωµα;

«∆εν πιστεύω ότι είναι θέµα αριθµού, ένα ή περισσότερα δεν έχει σηµασία. Εκείνο που µετράει πάνω απ’ όλα όταν επιλέγω ένα άρωµα είναι να ταιριάζει στην προσωπικότητά µου. H ευωδιά είναι µνήµη. Είναι ένα µέσο για να θυµάσαι τους ανθρώπους. Οπότε είναι σηµαντικό να µυρίζεις όµορφα. Ή, να το πούµε και αλλιώς, φροντίζουµε να επιλέγουµε ένα άρωµα που τραβάει την προσοχή των άλλων. Ανάλογα, λοιπόν, µε τη διάθεση της στιγµής, επιλέγω και το αντίστοιχο άρωµα από τη συλλογή Azzaro Pour Homme».

Ποιο είναι το στοιχείο του Azzaro Pour Homme L’Eau που σας αρέσει περισσότερο;

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η δροσερή χροιά του. Ετσι, µαζί µε το αγαπηµένο µου, το κλασικό Azzaro Pour Homme, θα έχω την πιο φρέσκια εκδοχή του για το καλοκαίρι ή για τις πρωινές ώρες».

Πoια είναι η γνώµη σας για τα αρώµατα του οίκου;

«Το Azzaro Pour Homme, η κλασική δηµιουργία του οίκου, αναδεικνύει τη διακριτική κοµψότητα και πολυτέλεια. Γι’ αυτό παραµένει πάντα η πρώτη µου επιλογή. Οταν είµαι στη σκηνή, προτιµώ το Azzaro Pour Homme Elixir, που είναι πιο αισθησιακό και µυστηριώδες. Το νέο Azzaro Pour Homme L’Eau είναι πολύ δροσερό και αναζωογονητικό, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι ή για τις πρωινές ώρες». v

Και αν ήταν τραγούδι;

Ο Enrique Iglesias πιστεύει ότι το Azzaro Pour Homme L’Eau θα ήταν το «Heartbeat», που ακουγόταν άλλωστε και την ώρα της φωτογράφισης για την καµπάνια.