Η Βίκυ Σταμάτη ζητά να υποβληθεί και πάλι σε ψυχιατρική εξέταση

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε η Βίκυ Σταμάτη, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε η Βίκυ Σταμάτη, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση με στόχο την άρση της κράτησής της.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, έλαβε πριν λίγες ημέρες αρνητική απάντηση από τον ανακριτή για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και έτσι τώρα καταφεύγει στο αρμόδιο Συμβούλιο προσδοκώντας το «ναι» των δικαστών στο αίτημά της.

Στην αίτηση της προς τον ανακριτή, η κ. Σταμάτη προσκόμισε ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, ο οποίος αναφέρεται σε έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία της προσωπικότητάς της και ότι επίσης η κρατούμενη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Αρνητική στο αίτημα της κατηγορουμένης προς τον ανακριτή ήταν και η αρμόδια εισαγγελέας Ευγ. Κυβέλου.

Η αιτούσα στη νέα αίτησή της, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«H απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου με υποβάλλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του πρόσωπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ’ ακολουθία στην παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου. Ομολογώ δε ότι εκπλήσσομαι και από την προσήλωση της εισαγγελέως στο υλικό των εφημερίδων, το οποίο θεωρεί ως σοβαρό αποδεικτικό μέσο σε αντίθεση με τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας».

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του Άκη Τσοχατζόπουλου ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που φέρεται ως άνθρωπος «κλειδί» για τις διαδρομές χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έπειτα από δικό του αίτημα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπική απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Στον κατηγορούμενο επιχειρηματία αποδίδεται, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ότι ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και ήλεγχε τις εξωχώριες εταιρείες, μέσω των οποίων κινούνταν και εισέρχονταν στη χώρα οι παράνομες αμοιβές του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας έχει υποβάλει αίτηση για την αποφυλάκισή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk