Στο πιο καυτό όνομα της μεταγραφικής περιόδου εξελίσσεται ο 29χρονος επιθετικός της Αρσεναλ Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Κανονιέρηδες, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. «Δεν νομίζω ότι ο σύλλογος μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες μου. Δεν δείχνει τη διάθεση να βελτιωθεί ώστε να διεκδικήσει και πάλι τίτλους» θυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έφυγαν παίκτες όπως ο Ανρί, ο Νασρί και ο Φάμπρεγας και η Αρσεναλ δεν έχει κερδίσει κάποιον τίτλο από το 2005.

Την ίδια στιγμή που η Αρσεναλ ανακοίνωσε ότι «περιμένουμε από τον ποδοσφαιριστή να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον χρόνο του συμβολαίου που απομένει». Ο πρώτος σκόρερ της Αρσεναλ την περασμένη περίοδο με 37 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία του προσφέρει 12 εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο, ωστόσο στην Αρσεναλ δεν πρόκειται να προσφέρει περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από εφέτος… Πάντως κάποια αγγλικά δημοσιεύματα εμπλέκουν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι της απόκτησης του Φαν Πέρσι, μολονότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν έχουν πληρώσει για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή άνω των 28 ετών από το 2008 και την μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπέρμπατοφ.

Η Γιουνάιτεντ διεκδικεί τον 19χρονο σταρ της Σάο Πάολο Λούκας Μούρα, καθώς και τον διεθνή κροάτη αμυντικό μέσο της Τότεναμ Λούκα Μόντριτς, τον οποίο φέρεται να κυνηγάει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Τουλάχιστον αυτό διαρρέει από την πλευρά της Τότεναμ, της οποίας ο νέος τεχνικός κ. Αντρέ Βίλας – Μπόας θέλει διακαώς τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Η Τσέλσι που δεν φαίνεται να ανανεώνει το συμβόλαιο του Ζοζέ Μποζίγκουα αναζητεί δεξί μπακ και σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτηση του Ντάγκλας Μαϊκόν της Ιντερ. Τον διεθνή βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό θέλουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν. «Αντίο» από την Ιντερ λέει και ο Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήθελε θα επιστρέψει σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής «ώστε να είμαι κοντά στην πατρίδα μου την Ουρουγουάη».

Μια σημαντική πώληση θα ήθελε να κάνει και η Μίλαν προκειμένου να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός της και πρώτος υποψήφιος είναι ο Ρομπίνιο, τον οποίο θέλουν Μάλαγα και Παρί Σεν Ζερμέν. Αν ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, τότε πιθανός αντικαταστάτης του βραζιλιάνου φέρεται να είναι ο Σάλομον Καλού της Τσέλσι.