Η κρίση των φαρμάκων που απειλεί ζωές και ζωές δεν είναι τίποτε άλλο παρά έκφραση της σταδιακής απορύθμισης των λειτουργιών του κράτους. Ένα δισ. ευρώ έλειψε από τη δόση του Μαΐου για να φανερωθεί το βάρος των κινδύνων που απειλούν τη χώρα.

Και δεν είναι μόνο ο τομέας της Υγείας που δοκιμάζεται. Αντίστοιχα φαινόμενα απορύθμισης παρουσιάζουν οι τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, της Εθνικής Άμυνας, όπως και της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας. Για να μην μιλήσουμε για τον πιστωτικό τομέα, ο οποίος εδώ και καιρό κινείται στο όριο, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή με απόλυτη κρίση εμπιστοσύνης.

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι όσο η χώρα δεν βρίσκει βηματισμό, τα υποσυστήματά της θα αποσαθρώνονται μέχρι κάποια στιγμή να υποχωρήσουν όλοι οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί και το κράτος να καταρρεύσει εν ριπή οφθαλμού.

Οι τρέχουσες εικόνες ασθενών που εναγωνίως αναζητούν φάρμακα δεν είναι τίποτε άλλο από εικόνες του μέλλοντός μας. Που δεν είναι και τόσο μακρινό αν δεν αντιστραφεί η σημερινή πορεία προς το βάραθρο.