Εικονικό ταξίδι σε μια αρχαία πόλη για τη Μέρα Μουσείων

Με ένα «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη» γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου ο Ελληνικός Κόσμος. Πρόκειται για μία εικονική περιήγηση στην αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην «Θόλο» του Ελληνικού Κόσμου την Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα 15: 00 και 16:00

Με ένα «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη» γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου ο Ελληνικός Κόσμος. Πρόκειται για μία εικονική περιήγηση στην αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην «Θόλο» του Ελληνικού Κόσμου την Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα 15: 00 και 16:00. Η παραγωγή προβάλλεται μονοσκοπικά ή στερεοσκοπικά σε full dome σύστημα και αξιοποιεί το σύνολο της ημισφαιρικής επιφάνειας της «Θόλου», δίνοντας στον απόλυτο βαθμό την αίσθηση της εμβύθισης στο εικονικό περιβάλλον.
Η Πριήνη, που είναι η εκτενέστερα ανασκαμμένη ελληνιστική πόλη της Μικράς Ασίας και ένα εξαιρετικό δείγμα της ελληνιστικής αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 2ου αιώνα π. Χ. προσφέρει μια εποπτική εικόνα σε ένα πλήρες οικιστικό σύνολο: Το Εκκλησιαστήριο της πόλης, που είναι ένα από τα διασημότερα δείγματα του συγκεκριμένου κτηριακού τύπου, ο ναός της Αθηνάς Πολιάδος, έργο του Πυθέου, που θεωρείται μνημείο – κλειδί στην εξέλιξη και τη μετρολογική τυποποίηση της μικρασιατικής αρχιτεκτονικής καθώς ακόμη και τριακόσια χρόνια αργότερα αναφέρεται ως ισάξιος του Παρθενώνα.
Στην εικονική περιήγηση στην αρχαία Πριήνη ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και άλλα κτίρια, όπως την Αγορά με τις στοές της, το Πρυτανείο, το ιερό του Διός αλλά και τα υπόλοιπα ιερά, ιδιωτικές κατοικίες και τέλος το Θέατρο και τα Γυμνάσια.
«ΘΟΛΟΣ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000, http: //priene. tholos254. gr/) 18 Μαΐου, ώρα 15: 00 και 16:00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk