Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη. Με αφορμή τη στάση του κ. Μπαμπινιώτη στο θέμα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ, ο κ. Γερουλάνος τον χαρακτήρισε «άνθρωπο των συντεχνιών».

Απαντώντας, ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ότι ο κ. Γερουλάνος «είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα έπρεπε να ασκεί κριτική, διότι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος επί δυο χρόνια είναι σ’ ένα υπουργείο, το οποίο το έχει αφήσει να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο. Η έγκριτη δημοσιογράφος Μαρία Θερμού στο Βήμα», ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης, «έγραφε ότι οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους στολίζουν τον υπουργό οι άνθρωποι του Πολιτισμού συνοψίζονται σε μια φράση: Δεν κάνει τίποτα. Συμμερίζομαι απολύτως αυτή την άποψη διότι την έχω ζήσει. Hμουν πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Δικαιούμαι ως πολίτης να ασκήσω την κριτική μου και να πω ότι τον ξέρω πάρα πολύ καλά το χώρο του Πολιτισμού όπως και της παιδείας».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Γερουλάνος «δεν έχει κανένα έργο, ώστε να αναφερθεί σ’ αυτό και ψάχνει να βρει ένα στόχο. Και με την οξύνοια και την πνευματικότητα που έχει θεωρεί ότι ο στόχος αυτός μπορεί να είμαι εγώ. Και αυτή την αναφορά την έχει ξανακάνει. Νομίζω ότι είναι απρέπεια. Είμαστε υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση».

Και συμπληρώνει: «Τι ήθελε, δηλαδή, ο κ. Γερουλάνος; Να έχει ξεσηκωμένα τα πανεπιστήμια, να έχει τους φοιτητές στους δρόμους; Αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αυτά τα θέματα;».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του για τα πανεπιστήμια, τα οποία πήραν χρήματα χωρίς να εφαρμόσουν τον νόμο – πλαίσιο σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε ηρεμία, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, δεν έχουν ξεσηκωθεί, δεν έχουν κλείσει…Θα μπορούσαν να είχαν συμβεί απίθανα πράγματα. Και τι έκανα; Απλώς προσπάθησα να δώσω κάποια χρήματα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις ανάγκες τους. Με βοήθησε ο πρωθυπουργός, βρήκαμε κάποια χρήματα κι έτσι έχουμε μια ηρεμία στα πανεπιστήμια. Έχουμε ξεκινήσει διάλογο με μια ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετέχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος».