Είκοσι μέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες προφυλακίσεις που τους επιβλήθηκαν, ζητώντας την αποφυλάκιση -για λόγους υγείας- της συγκατηγορούμενης τους Στέλλας Αντωνίου– και έχοντας σαν στόχο, όπως είπαν οι συνήγοροί τους σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, «να μπει ένα πάτος στο βαρέλι του εκφυλισμού της δικαιοσύνης και του νομικού πολιτισμού» συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης και Κωνσταντίνος Σακκάς, τρεις εκ των κατηγορουμένων (οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης είχαν κριθεί ένοχοι πρωτοδίκως στην πρώτη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση) για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς».
Την ίδια στιγμή, άλλοι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση συνεχίζουν την απεργία πείνας είτε σε ένδειξη συμπαράστασης, είτε για δικά τους αιτήματα.
Βασικό αίτημα των Μητρούσια, Καραγιαννίδη και Σακκά είναι η άρση των νέων προφυλακίσεων, ενάντια στις οποίες έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών. Η προσφυγή τους αναμένεται να εξεταστεί άμεσα, με την εισήγηση του εισαγγελέα πάντως να είναι απορριπτική.

Οι τρεις κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην τέλεση 143 αξιόποινων πράξεων (εκρήξεις που πάντως δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές) που αποδίδονται στην οργάνωση. Οι συνήγοροί τους στη συνέντευξη Τύπου έκαναν λόγο για «διώξεις που δε βασίζονται σε οποιοδήποτε στοιχείο, πραγματολογική εξέταση ή μαρτυρία αλλά στην πολιτική αξιολόγηση της προσωπικότητάς τους και στην πεποίθηση των ανακριτών ότι είναι μέλη της οργάνωσης. Πολλές από τις πράξεις που αναφέρονται στη δικογραφία τελέστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα ή σε διαφορετικές πόλεις την ίδια μέρα, κάτι που καθιστά αδύνατη τη φυσική συμμετοχή τους» είπε ο συνήγορος των Μητρούσια και Σακκά, Κώστας Παπαδάκης. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, σε αντίθεση με άλλους στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.

Ο Αλέξανδρος Μητρούσιας και ο Γιώργος Καραγιαννίδης εκτίουν αυτή τη στιγμή ποινή 11 και 20 ετών αντίστοιχα, η οποία τους επιβλήθηκε στην πρώτη δίκη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.« Η προσφυγή τους έχει συμβολικό χαρακτήρα προκειμένου να αναδείξουν την εξώφθαλμα άδικη ποινική μεταχείριση και να διαμορφώσουν ένα κίνημα συμπαράστασης, ενόψει των επόμενων δικών που αναμένεται να διεξαχθούν για την ίδια υπόθεση. Προφυλακίζονται για τέταρτη φορά για το ίδιο αδίκημα. Όλα αυτά από μια δικογραφία 7500 σελίδων η οποία δεν αναφέρει ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο», είπε ο δικηγόρος του Γ. Καραγιαννίδη, Δημήτρης Κατσαρής.
Αντιθέτως, για τον Κωνσταντίνο Σακκά, ο οποίος εντός του Ιουνίου ολοκλήρωνε το 18μηνο της προφυλάκισής του και θα αφήνονταν ελεύθερος, οι νέες προφυλακίσεις έχουν πρακτικό αποτέλεσμα. «Αποσκοπούν στο να είναι ακόμα κρατούμενος όταν έρθει η ώρα της δίκης» τόνισε ο συνήγορος του.
Στη συνέντευξη παρενέβη και η μητέρα του Γιώργου Καραγιαννίδη η οποία τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται από τη Δευτέρα. Κατήγγειλε πως ο γιος της φιλοξενείται σε δωμάτιο μαζί με άλλο κρατούμενο/ασθενή ο οποίος σιτίζεται κανονικά.
Στο μεταξύ για δέκατη όγδοη μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν οριστικά στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταγγείλει τη συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Δομοκού και θεωρούν πως οι συνεχόμενες μεταγωγές τους έχουν εκδικητικό χαρακτήρα. Απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης έχει ξεκινήσει από τις 8/4 και ο Χρήστος Τσάκαλος, ενώ από τις 17/4 σε απεργία πείνας βρίσκονται και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.