Από την Τρίτη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» στην ΕΤ1

Η ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», τηλεοπτική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, θα προβάλλεται σε επανάληψη από την ΕΤ1 από αύριο Τρίτη 3 Απριλίου και κάθε μέρα στις 12.00

Η ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», τηλεοπτική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, θα προβάλλεται σε επανάληψη από την ΕΤ1 από αύριο Τρίτη 3 Απριλίου και κάθε μέρα στις 12.00.

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Λυκόβρυση, το 1921. Οι κάτοικοι του, σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, κάθε επτά χρόνια έκαναν την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού και έπρεπε να διαλέξουν μερικούς από τους άνδρες του χωριού που θα υποδύονταν τους Αποστόλους και έναν που θα υποδυόταν τον Χριστό. Οι δημογέροντες του χωριού, ο παπα-Γρηγόρης, ο γερο-Λαδάς, ο άρχοντας Πατριαρχέας, ο καπετάνιος και ο δάσκαλος του χωριού και αδελφός του παπα-Γρηγόρη, αποφασίζουν σε ποιους θα αναθέσουν τους ρόλους. Οι προύχοντες αποφασίζουν να δώσουν το ρόλο του Ιωάννη στο γιο του Πατριαρχέα, τον Μιχελή, το ρόλο του Πέτρου στο Γιαννακό, το ρόλο της Μαγδαληνής στην Κατερίνα, την πόρνη του χωριού, το ρόλο του Ιούδα στον Παναγιώταρο και τέλος το ρόλο του Χριστού στον πιο αθώο, τον βοσκό των προβάτων του Πατριαρχέα, τον Μανωλιό.

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Γεωργιάδη και το σενάριο του Νότη Περγιάλη και του Γεράσιμου Σταύρου. Παίζουν οι Αλέξανδρος Γκόλφης, Λυκούργος Καλλέργης, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Φούντας, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Χατζίσκος, Γιάννης Αργύρης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου κ.ά.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα για θέαση και μέσα από την ιστοσελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk