Μεγάλη βραδιά για την κάντρι μουσική η χθεσινή -Κυριακή 1 Απριλίου. Σε μια λαμπερή εκδήλωση απονεμήθηκαν τα 47α Βραβεία Κάντρι Μουσικής (Academy of Country Music Awards).

Για μια ακόμη φορά μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η 23χρονη Τέιλορ Σουίφτ η οποία απέσπασε τον τίτλο «Entertainer of the Year» στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο MGM Grand στο Λας Βέγκας, με οικοδεσπότες τους Ρέμπα Μακεντάιρ και Μπλέικ Σέλτον.

Από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς ήταν και η Μιράντα Λάμπερτ η οποία απέσπασε τα βραβεία «Female Vocalist of the Year» και «Album of the Year» για το «Four the record», ενώ «Male Vocalist of the Year» για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε ο σύζυγός της και παρουσιαστής της βραδιάς Μπλέικ Σέλτον.

«New Artist of the Year» αναδείχθηκε ο Σκότι Μακ Κρίρι, ενώ οι Τζέισον Αλντιν και Κέλι Κλάρκσον απέσπασαν τους τίτλους «Single Record of the Year» και «Vocal Event of the Year» για το «Don’t You Wanna Stay».

Ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς και οι Lady Antebellum οι οποίοι κέρδισαν τον τίτλο «Vocal Group of the Year», οιThompson Square που απέσπασαν τον τίτλο «Vocal Duo of the Year», ενώ το «Crazy Girl» των Eli Young Band αναδείχθηκε σε «Song of the Year».

Την μεγάλη βραδιά τίμησε με την παρουσία του πλήθος αστεριών της κάντρι -και όχι μόνο- μουσικής σκηνής, ενώ πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στην σκηνή για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους.

Το σόου άνοιξε η εντυπωσιακή και σέξι Κάρι Άντεργουντ ερμηνεύοντας το «Good Girl», ενώ στη συνέχεια το μικρόφωνο πήραν ο Κρις Γιανγκ, οι The Band Perry αλλά και ο Κιθ Ούρμπαν που τραγούδησε το «For You» το οποίο αφιέρωσε στην σύζυγό του Νικόλ Κίντμαν.

Αλλα και ο Μπλέικ Σέλτον άφησε για λίγο τα καθήκοντά του ως παρουσιαστής και τραγούδησε το «Drink On It» για να ακολουθήσουν οι Rascal Flatts με τον Στιβ Μάρτιν ερμηνεύοντας το «Banjo», ενώ στη σκηνή ανέβηκαν και οι Τζέισον Αλντιν, Έρικ Τσερτς, Lady Antebellum, Μιράντα Λάμπερτ, Λουκ Μπράιαν, Τιμ Μακ Γκρο και Κένι Τσέσνεϊ, ενώ την βραδιά έκλεισαν οι Μπλείκ Σέλτον και Λάιονελ Ρίτσι.

Στην 47η Απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας της Κάντρι, το παρών έδωσαν και πολλοί ακόμη σταρ, ανάμεσά τους η Νικόλ Κίντμαν -η οποία συνόδευσε τον σύζυγό της Κιθ Ούρμπαν-, ο Μαρκ Άντονι με την νέα του σύντροφο Σάνον Ντε Λίμα, ο ηθοποιός Στιβ Μάρτιν κ.α