Για τις πληροφορίες ότι επήλθε σύγκλιση απόψεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η Νέα Δημοκρατία διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ στην αξιοπιστία και την εντιμότητα. Η Νέα Δημοκρατία, όχι τώρα, έχει προτάσεις για το φορολογικό. Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο από την αρχή. Εμείς ήμασταν εναντίον της υπερφορολόγησης και σήμερα βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ, υποκριτικά , λίγες μέρες πριν τις εκλογές να εμφανίζεται ότι είναι κατά της υπερφορολόγησης. Καλοδεχούμενο ,έστω κι αργά. Όμως η αλήθεια είναι η εξής. Σε τέσσερις μόνο συναντήσεις που κάναμε στο υπουργείο Οικονομικών οι οποίες δεν κράτησαν πάνω από τέσσερις ώρες πιστεύετε ότι έγινε συζήτηση και βρήκαμε τις λύσεις για το εθνικό φορολογικό σύστημα.{{{ moto }}}

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα δογματικό .Οτιδήποτε θετικό το καλωσορίζουμε είτε είναι υποκριτικό, είτε είναι προεκλογικό. Καλωσορίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο των μειωμένων φορολογικών συντελεστών εάν το πιστεύει. Αλλά να το πιστεύει και μετά τις εκλογές γιατί η Νέα Δημοκρατία στο φορολογικό νομοσχέδιο της έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη, μ ένα ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη.

Εξαγγείλατε την αλλαγή των φόρων για τα ακίνητα μ ένα νέο ενιαίο φόρο Πως θα ισχύσει αυτός.

Η Νέα Δημοκρατία στη πρότασή της αυτή την οποία ανακοινώσαμε πριν από τρεις μέρες για τον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα περιλαμβάνει και το ισοδύναμο. Σας λέω ότι η Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά έβγαλε μια καταγγελτική ανακοίνωση εναντίον μας για την πρόταση που κάναμε. Αφού μας κατήγγειλε ως λαϊκιστές κατέληξε ότι, ναι πάμε σ΄ ένα ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Δηλαδή στη πρότάση της Νέας Δημοκρατίας.

Τι λέμε εμείς τώρα .Εμείς λέμε ότι μ αυτόν τον απαράδεκτο φόρο στα ακίνητα, που έχει καταστρέψει την αγορά ακινήτων και έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα, εάν είχαμε εισπράξει και το ΦΑΠ του 2010 και του 2011 και του 2012, φόρους τους οποίους επέβαλε ο κ Παπακωνσταντίνου, για να φορολογήσει τη δήθεν μεγάλη περιουσία και σήμερα έχουν έρθει στα Ταμεία μηδέν ευρώ, τρία χρόνια διοικεί το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει εισπράξει ευρώ, θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει : Δυστυχώς για το 2012 δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το συγκεκριμένο φόρο με τη μορφή που έχει επιβληθεί. Δηλαδή την ηλεκτροδότηση των ακινήτων. Έτσι από την 1 Ιανουαρίου του 2013 καταργείται αυτός ο φόρος .Αποσυνδέεται αυτός ο φόρος από το ηλεκτρικό ρεύμα, που έχουμε ως κοινωνικό αγαθό, από την κατοικία και δημιουργούμε έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα διευρύνοντας τη φορολογική βάση με αποτέλεσμα να πληρώσουν περισσότεροι, αλλά πολύ λιγότερα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Σήμερα και τα ηλεκτροφόρος ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και ο φόρος του ΦΑΠ δεν φορολογεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.

Ο ΦΑΠ θεσπίστηκε για να φορολογήσει την πραγματική αξία των ακινήτων. Υπάρχουν, λοιπόν, μεγάλες περιουσίες οι οποίες δεν έχουν ενσωματωθεί μέσα στο περιουσιακό περιβάλλον κάθε έλληνα. Υπάρχει πχ κάποιος ο οποίος μπορεί να έχει 15 στρέμματα στη Χαλκιδική, ένα παραθαλάσσιο μεγάλο, εκτός σχεδίου, οικόπεδο, να μην έχει πληρώσει ποτέ του φόρο, ενώ κάποιος με πενήντα τετραγωνικά διαμέρισμα στη Καλλιθέα να πληρώνει και το χαράτσι και το ΦΑΠ.

Άρα θα φορολογήσετε και τα αγροτεμάχια

Θα φορολογήσουμε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας όλων των ελλήνων. Μιλάμε ξεκάθαρα. Θα εξαιρέσουμε τους αγρότες και τις αγροτικές εκτάσεις για ευνόητους λόγους.