Για τους 195 πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας που μετατάχθηκαν στην ΥΠΑ

Οι 195 πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι,ήδη,στην ΥΠΑ. Μόνο που δεν κάνουν καμία δουλειά. Πρόκειται για ένα υπόλοιπο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Παίρνουν ό, τι παίρνουν, όπως ή αλλιώς, τους πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, μόνο που δεν κάνουν τίποτα.

Η ΥΠΑ, μέχρι προσφάτως, φώναζε γιατί έβγαινε κόσμος στην εφεδρεία.{{{ moto }}}

Έλεγε ότι της λείπει προσωπικό. Τοποθετούμε τώρα προσωπικό και δεν τους θέλουν οι συνδικαλιστές Για να συνεννοηθούμε. Ή υπάρχει έλλειψη προσωπικού, άρα αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ,σήμερα, πληρώνονται και δεν κάνουν τίποτα πρέπει να τους βρούμε ,τουλάχιστον ,να κάνουν κάτι , ώστε να έχει το δημόσιο μία αντιπαροχή ή από κει και πέρα όλο το επιχείρημα το οποίο ανέπτυξα κι εγώ, πεπεισμένος κι από την εικόνα της ΥΠΑ, αλλά κι από την εικόνα των συνδικαλιστών, ήταν ψευδές.

Για την εφεδρεία

Εγώ είχα διαφωνία με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας στην ΥΠΑ Το θεωρούσα εσφαλμένο το μέτρο. Θεωρούσα ότι ήταν οριζόντιο το μέτρο. Νομίζω δεν έπρεπε να εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε. Δημιουργήθηκε ένα κενό .Και μάλιστα η ΥΠΑ θεωρούσε ότι είχε κενά προ της εφεδρείας.

Με συγχωρείτε.. Είναι δυνατόν να έχω 195 ανθρώπους οι οποίοι, εν πάση περιπτώσει, για να το πω και διαφορετικά δεν έψηναν μπαρμπούνια, πιλότοι είναι, σχέση με την αεροπορία έχουν, εκπαιδευμένοι για το ζήτημα αυτό είναι, κάποια σχέση με το αντικείμενο αυτό έχουν περισσότερο από ότι έχω εγώ ως δικηγόρος. να κάθονται. Υπάρχει αντίδραση στο να κάνουν κάποια δουλειά..

Το 75% εξ αυτών έχει κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

Τι να τους κάνω εγώ. Να τους συνταξιοδοτήσω με το ζόρι. Το δικαίωμα δεν είναι υποχρέωση. Το δικαίωμα είναι δικαίωμα. Αν θες το ασκείς, αν θες δεν το ασκείς.

Για την πιστοποίηση των ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Εκείνο το οποίο λέω είναι ότι μπορεί να δέχομαι την πιστοποίηση κι από ιδιωτικούς φορείς και δέχομαι, σε τελική ανάλυση, αυτή η πιστοποίηση να γίνεται μ ένα τρόπο που πιστοποιεί και η Ευρώπη, όπως o ISO.

Ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει ορισμένους πρόσθετους φραγμούς με τους ανταγωνιστές του μέσα από τη νομοθεσία .

Ο πιστοποιητής θα είναι όμως και πιστοποιούμενος

Αυτό εάν υπάρξει μπορεί να υπάρξει στην ευρωπαϊκή αγορά. Δηλαδή αυτό το οποίο αμφισβητείται εδώ είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη ιδιωτική πιστοποίηση. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη ιδιωτική πιστοποίηση.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το αίτημα των λεωφορειούχων να έχουν ΒΑΝ λεωφορεία

Αυτοί έχουν δεκαθέσια λεωφορεία. Πόσο πιο μικρά θέλουν. Θέλουν άδεια να έχουν επταθέσια και εννιαθέσια τα οποία εμείς λέμε ότι είναι ΤΑΧΙ δεν είναι λεωφορειάκια. Τα πενταθέσια, επταθέσια και εννιαθέσια είναι μέσα στο πληθυσμό των ΤΑΧΙ.

Για την επιστροφή στην εταιρία ΜΕΤΡΟ των 260 απολυμένων

Η εταιρία μ αυτούς του 260 απολυμένους έχει, αυτή τη στιγμή μια αντιδικία. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια γιατί θεωρούν άκυρη και καταχρηστική την απόλυσή τους και ζητούν μισθούς από τη στιγμή που έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα και να τελεσιδικίσει η υπόθεση. Έχουμε ,λοιπόν, μια εκκρεμότητα. Εάν τυχόν κριθεί ανάποδα για το δημόσιο η υπόθεση θα πρέπει ότι θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί υπερημερίας ενάμιση – δύο χρόνων. Είπα λοιπόν εάν κριθεί, όταν ανοίξουν οι νέοι σταθμοί ,δεν είπα τίποτα για τώρα, ότι εκεί χρειάζεται προσωπικό, ενδεχομένως, θα πρέπει να δει κανείς αν θα μπορούσε να λύσει αυτή τη διαφορά συμβιβαστικά, τη δικαστική εκκρεμότητα χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους το ΜΕΤΡΟ έχει επενδύσει και χρήματα γιατί έχουν εκπαιδευτεί.

Για τις προσλήψεις στα ΕΛ ΤΑ

Οι προσλήψεις είναι προγραμματισμένες ,ετήσιες. Φέτος ειδικά γίνονται με ΑΣΕΠ. Σεβόμενος όμως την ευαισθησία την οποία επέδειξε η Νέα Δημοκρατία και με δεδομένο ότι θεωρήσαμε ότι είναι ορθή η παρατήρησή της αυτή είπαμε οι διαγωνισμοί να γίνουν μετά τις εκλογές.

Ο πιστοποιητής θα είναι και πιστοποιούμενος

Εγώ συζητώ με τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο κι εν συνεχεία επειδή υπάρχει συγκυβέρνηση συζητώ με τα κόμματα. Και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ τι σας είπε για το θέμα των ΕΛ. ΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ τι να μου πει για τα ΕΛ ΤΑ μια χαρά είναι.

Η Νέα Δημοκρατία σας είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν

Εξέδωσε μια ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ότι αυτές τις προσλήψεις είναι προσλήψεις τις οποίες προτείνει ο κ Βορίδης και η κυβέρνηση στη συνέχεια είπε ότι μας καλύπτει, πλήρως, η τοποθέτηση του υπουργού.

Με τον πρωθυπουργό μιλήσατε καθόλου

Όχι. Δεν υπήρχε κανένας νόμος. Υπάρχει μια ΚΥΑ τεσσάρων υπουργών για να ενεργοποιηθεί μια διαδικασία η οποία επιτρέπει την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Αυτή η ΚΥΑ υπογράφτηκε από μένα, τον κ Ρέππα και τον κ Βενιζέλο.

Για τη συνάντησή του, χθες, με τον πρωθυπουργό για την πορεία των μεγάλων οδικών έργων

Κοιτάμε πως προχωρούν τα έργα πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις πόσο γρήγορα μπορούμε να έχουμε κλείσει ένα τμήμα των συμφωνιών που θα δημιουργήσουν τη βάση για την περαιτέρω συζήτηση κυρίως με τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, με τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, δηλαδή με τράπεζες κι άλλα ιδρύματα.

Δεν θα δεσμευτώ για το χρόνο που θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία.