«Μιλήσαμε στο όνομα τη σωτηρίας της χώρας, αλλά σε αυτό το κάδρο μέσα δεν εντάξαμε και τον ελληνικό λαό», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, σχολιάζοντας το γεγονός πως το ΠαΣοΚ κέρδισε τη ΝΔ με 10 μονάδες διαφορά και τώρα φαίνεται να υπολείπεται πάρα πολύ σε ποσοστό.
Σε μια εφ όλης της ύλης ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Ρέππας απέδωσε την διαφορά αυτά στην
«έλλειψη εθνικής συνέργειας».
«Μιλήσαμε, για τη χώρα και αφήσαμε κατά μέρος τον ελληνικό λαό. Εάν δεν σώσεις τον λαό, δεν σώζεις τη χώρα. Χώρα και λαός είναι δύο πράγματα τα οποία είναι αδιαχώρητα», σημείωσε.
Παραδέχθηκε ότι το πολιτικό προσωπικό ήταν απροετοίμαστο για να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε η κυβέρνηση, πλήρη άποψη για το μέγεθος και το βάθος της κρίσης την πρώτη περίοδο. Γιατί, όπως είπε, είχαμε μείνει με τα στοιχεία τα οποία τότε ήταν διαθέσιμα, για ένα έλλειμμα στο ύψος το πολύ του 6%, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ πάνω από το 10%.
Δεν αποκάλυψε σε ποιά εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αν και οι πληροφορίες το θέλουν να είναι στη Β΄ Αθήνας: «Οπου επιλέξει το κόμμα μου. Εάν με θεωρεί κατάλληλο και χρήσιμο να δώσω τη μάχη – επειδή δεν θέλω να είμαι λιποτάκτης σε αυτή τη δύσκολη ώρα – αυτό θα μου πει που πρέπει να δώσω τη μάχη», είπε. Αφησε μάλιστα ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος λέγοντας: «εκτός πια εάν το κόμμα κρίνει ότι η απουσία μας μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την παρουσία μας. Και σε αυτό θα είμαι απολύτως σύμφωνος».
Αναφέρθηκε στον στόχο που έχει τεθεί για τη μείωση των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα λέγοντας: «η δέσμευση που υπάρχει είναι να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το τέλος του 2015. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί».
Όσον αφορά το θέμα των ταξί ο κ. Ρέππας, χαρακτήρισε
«υπερβολική συζήτηση» που γίνεται για ένα θέμα, το οποίο στην ατζέντα, όπως είπε, δεν θα ήταν στα 100 πρώτα. Η συζήτηση που γίνεται, πρόσθεσε, προκαλεί περισσότερο σύγχυση στους πολίτες που την παρακολουθούν παρά να φωτίζει.
Είπε ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «νομοσχέδιο του Λυμπερόπουλου», το νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Μ. Βορίδης, με την έννοια ότι το νομοσχέδιο έχει πολλές ρυθμίσεις πέραν αυτών που αφορούν τα ταξί και σημείωσε ότι η θέση όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη του ΠαΣοΚ τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αφού, όπως είπε, «έχει στον πυρήνα της τον μαθηματικό τύπο, ώστε βάσει κάποιων κριτηρίων, κυρίως πληθυσμιακών, να ορίζεται ο αριθμός των αδειών».