Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ιστορίας της. Βρίσκεται στην πρώτη θέση για 5η φορά (1975,1977,1990,2004,2012) την ιστορία της και για δεύτερη φορά (1990,2012) που τίθεται ζήτημα για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την εσωκομματική μάχη του 2009 καλείται να δώσει την κρισιμότερη μάχη της πολιτικής του σταδιοδρομίας διεκδικώντας την πρωθυπουργία μετά από την καταιγίδα της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει περάσει η Ελλάδα από την δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους αλλά και της Ευρωζώνης από την ίδρυσή της, μίας κρίσης της οποίας ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει τα αποτελέσματα αλλά και τη γενικότερη κατάληξη της.
Για να πετύχει αυτοδυναμία αλλά και ιδεολογικό επαναπατρισμό των ψηφοφόρων ο κ. Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η ιδεολογική πλατφόρμα που υποστηρίζει μπορεί να βγάλει την χώρα από την αναπτυξιακή κρίση, από την οποία πλέον υποφέρει. Διαβάζοντας το ΖΑΠΠΕΙΟ Ι και το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ υπήρξαν μεν πάρα πολλά στοιχεία που καλό θα ήταν να εφαρμοστούν όμως υπάρχουν δύο διαφορετικές συνισταμένες που αλλάζουν γενικότερα το οικονομικό περιβάλλον. Η μείωση του χρέους εξ’ αιτίας του PSI και βέβαια, το κλίμα στην Ελληνική οικονομία που είναι εξαιρετικά υποτονικό.
Ο κ. Σαμαράς οφείλει να επαναπροσαρμόσει το πρόγραμμα για την οικονομική του πολιτική με τα σημερινά πλέον δεδομένα αλλά και αυτά που θα επικρατήσουν από τον Σεπτέμβριο. Είναι επιβεβλημένη η μείωση της φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και η γενικότερη μείωση του ΦΠΑ και των αντικειμενικών αξιών με παράλληλη κατάργηση της άκρατης γραφειοκρατίας σε ότι αφορά το επιχειρείν. Εάν ο κ. Σαμαράς ακολουθήσει την πεπαλαιωμένη συνταγή του αναπτύσσομαι σημαίνει φορολογώ, τότε η πολιτική πρόταση του ανανεωμένου και υπό αλλαγή ΠαΣοΚ υπό τον κ. Βενιζέλο που χειρίστηκε την έξοδο της χώρας από την κρίση χρέους, ίσως πείσει περισσότερους με την πρόταση του.
Τα προηγούμενα για τους ανένταχτους και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι ουσιαστικά εκλέγουν και κυβερνήσεις και δίνουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Από την άλλη για τους ψηφοφόρους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και σκέφτονται να εγκαταλείψουν το καράβι της Συγγρού χρειάζεται εξαιρετικά διακριτικός χειρισμός της πολιτικής κατεύθυνσης.
Με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, αλλά πίκρανε τη βάση γιατί πολύ απλά θεωρούν οι περισσότεροι ότι ταυτίστηκε με το ΠαΣοΚ στην οικονομική πολιτική που διέλυσε τον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Επίσης, θεωρούν ότι συγχωρέθηκαν όλες οι αμαρτίες των στελεχών που περιτριγύριζαν τον κ. Κώστα Καραμανλή επί την πενταετή διακυβέρνηση. Για να επιστρέψουν οι πικραμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στο ιδεολογικό τους σπίτι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Παρουσιάζεις 5 πράγματα απλά που θα εφαρμοστούν τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης και θα έχουν να κάνουν με φοροελαφρύνσεις, ανάπτυξη, ευημερία και έξοδο από την οικονομική αλλά κυρίως την ηθική κρίση.
Ο πολιτικός που θα δώσει το έναυσμα για την αλλαγή ψυχολογίας και θα ανεβάσει ηθικά τους πολίτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και σε ιστορικό επίπεδο ανατροπής πολιτικών δεδομένων.