Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μείνει ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό υποσχέθηκε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στους οπαδούς των Ερυθρολεύκων κατά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης (20/3) με εκπροσώπους των οργανωμένων. Επίσης μίλησε και για μεταγραφική ενίσχυση το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ ευχαρίστησε τους οργανωμένους για τη συμπεριφορά τους.

Ειδικότερα για το θέμα της παραμονής του κ. Βαλβέρδε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, καθώς ο βάσκος τεχνικός έχει κάθε λόγο να θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αφού έχει βρει ένα άκρως υγιές περιβάλλον να δουλέψει συγκεντρωμένος στο ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα. Επιπλέον, αμείβεται άκρως ικανοποιητικά και δεν θα βρει αυτά τα χρήματα αλλού, εκτός αν πάει στο Κατάρ. Στον αγωνιστικό τομέα, ο κόουτς Βαλβέρδε κατακτά το τρίτο του πρωτάθλημα και θα έχει άλλη μία ευκαιρία (ίσως με καλύτερη κλήρωση) για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, με μόνη εξαίρεση το γνωστό ζήτημα της οικογένειάς του όλα τα άλλα συνηγορούν και οδηγούν στο να μείνει στον Πειραιά.

Βέβαια, μέχρι να αποφανθεί ο ίδιος ο ισπανός τεχνικός στο τέλος της σεζόν, στον Ολυμπιακό δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Περιμένοντας ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα ο κ. Βαλβέρδε θα έχει συζητήσει με την οικογένειά του και αν αποφασίσει ότι δεν μπορεί να παρατείνει την παρουσία του στην Ελλάδα, θα προετοιμαστεί η εξεύρεση αντικαταστάτη.

Οπως είπε στους οργανωμένους ο κ. Μαρινάκης «Θα κάνω τα πάντα για να τον κρατήσω. Θα προσπαθήσω ως το τέλος για να φέρω την οικογένειά του στην Ελλάδα. Αλλά αν αυτό τελικά δεν συμβεί, τότε θα αποκτηθεί άλλος μεγάλος προπονητής, ανάλογου βεληνεκούς και με διεθνείς παραστάσεις. Αλλά δεν θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτό, αφού θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα συνεχίσουμε με τον Ερνέστο στο τιμόνι της ομάδας».
Οσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας εν όψει καλοκαιριού, ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δεδομένη συμφωνία με τον 23χρονο αμυντικό του Πανιωνίου Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ. Επιλέον, ο κ. Μαρινάκης είπε στους φίλους του Ολυμπιακού ότι θέλει και σκοπεύει να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα με προσθήκες ελπιδοφόρων Ελλήνων παικτών. Ποιοι είναι οι βασικοί υποψήφιοι; Οι πληροφορίες μιλούν για περιπτώσεις όπως ο Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος) και Δημήτρης Βλαχοδήμος (Ξάνθη), ενώ «παίζει» και νεαρός Γιαννιώτας (Αρης).

Μείζον ζητούμενο είναι και τι θα γίνει στην ξένη αγορά για την αντικατάσταση του 35άρη Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να φέρει ένα «δεκάρι» εγνωσμένης αξίας, δηλαδή ένα μέσο που θα μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον αργεντινό «μαέστρο» της μπάλας, και φυσικά να είναι πολύ νεότερος. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζεται ναι μεν θα αναζητηθεί η καλύτερη επιλογή, αλλά όταν χρειάζονται τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ για ένα «δεκάρι» αξίας θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις και στα οικονομικά πλαίσια ενός ελληνικού συλλόγου.