Ελάχιστοι είναι (παγκοσμίως) οι ποδοσφαιριστές και επαγγελματίες γενικότερα που θα γύριζαν την πλάτη τους σε ένα συμβόλαιο το οποίο θα μπορούσε να τους αποφέρει χρήματα και θα τους εξασφάλιζε τη δυνατότητα για μία ζωή άνετη και πλουσιοπάροχη. Ποιος δεν θα την έκανε άλλωστε με 1 εκατ. ευρώ τοΝ χρόνο στην τσέπη; Κι όμως ο Κώστας Μανωλάς (με οδηγό τις συμβουλές του θείου και εκπροσώπου του κ. Στέλιου Μανωλά) αντιμετώπισε το θέμα διαφορετικά.
Οταν η διοίκηση της ουκρανικής Ντνιεπρ διαπίστωσε (πριν από περίπου δύο εβδομάδες) ότι χάνεται η επαφή στις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη της ΑΕΚ για την αγορά του ταλαντούχου στόπερ, επιχείρησε να «ρίξει» την Ενωση και να της «στερήσει» ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της προσφέροντας στον Μανωλά ένα τρελό συμβόλαιο: 650.000 ευρώ σε πάγιες αποδοχές + 350.000 ευρώ μπόνους (βατών) στόχων. Χώρια το μπόνους υπογραφής, δηλαδή επιπλέον 500.000 ευρώ!

Ωστόσο ο Μανωλάς δεν είναι μία οποιαδήποτε περίπτωση ποδοσφαιριστή, όπως άλλωστε δεν ήταν και ο θείος του για την ΑΕΚ. Δεν έχει και τόσο σημασία αν ενθουσιάστηκε από το περιβάλλον στην ουκρανική ομάδα ή αν ψυχοπλακώθηκε από την πόλη που είναι μουντή τον χειμώνα αλλά μεταμορφώνεται σε παράδεισο κατά την άνοιξη, ωστόσο σε τόσα πολλά χρήματα δεν λες εύκολα όχι. Και σίγουρα δημιουργείς στην Ενωση, έστω και αμυδρή, την ελπίδα να μπει ξανά σε διαδικασία συζήτησης μαζί σου.

ΑΕΚ και Μανωλάς θα μπορούσαν να έχουν «δεθεί» με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας εδώ και κάμποσους μήνες αν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης έψαχνε (ως όφειλε) να βρει τον τρόπο ώστε να πληρωθεί αυτή η (συμφωνηθείσα μεταξύ των δύο πλευρών) προκαταβολή των 150.000 ευρώ ώστε να κλείσει το θέμα με τις απαιτούμενες εκατέρωθεν υπογραφές. Δεν τον κάλεσε όμως έστω να του εξηγήσει τη δυσκολία να δοθούν αυτά τα χρήματα.

Πλέον είναι στην ευχέρεια του νεαρού στόπερ να αποφασίσει το αν θα δώσει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να τον πουλήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, δηλαδή να κερδίσει κάτι και αυτή από την κατά τα φαινόμενα βέβαιη φυγή του. Ο Μανωλάς εύκολα θα βρει συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές τις οποίες η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να καλύψει εφόσον δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση στην ΠΑΕ, εν ολίγοις αν δεν αναλάβει τα ηνία της ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

Διότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμη κι αν η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξασφαλίσει τη σωτηρία και βιωσιμότητά της χωρίς να έχει έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα στο τιμόνι της (παρά περιοριστεί σε δάνεια και αναγκαστική εφαρμογή σκληρής λιτότητας), το μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα μπορεί να «σηκώσει» θα ανέρχεται σε 250.000 ευρώ!

Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ανδρέας Δημητρέλλος θα κάνει πάντως την ύστατη προσπάθεια να πείσει τον Μανωλά προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο (προφανώς με την εκχώρηση κάποιων μελλοντικών εσόδων), ασφαλώς με την προοπτική της πώλησής του το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να έχει η ΠΑΕ ένα σημαντικό κέρδος από αυτή και να μη χάσει τον ποδοσφαιριστή εντελώς τζάμπα. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί το ότι θα υπάρχει η ΑΕΚ και μετά την 30η Ιουνίου…