Μία είδηση που διοχετεύθηκε σε μερίδα του ηλεκτρονικού αθλητικού Τύπου το βράδυ της Κυριακής 18/3, δημιούργησε την ελπίδα ότι η ΑΕΚ ενδέχεται να βρεθεί σύντομα σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, εκπρόσωπος ενός (αγνώστου ταυτότητας) αμερικανικού fund πρότεινε την αγορά του 40% των μετοχών της ΠΑΕ αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ. Κάτι που βέβαια για να συμβεί πρέπει να αλλάξει η τιμή της μετοχής και να μειωθεί στα 0,30 του ευρώ, ενώ σήμερα τιμάται προς 1 ευρώ και 20 λεπτά.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ανδρέας Δημητρέλλος διέψευσε κατηγορηματικά τις επαφές με μεσάζοντα αγνώστου fund, ωστόσο μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκε προς τα έξω ότι όντως βρίσκεται σε συζητήσεις με έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν οικονομικά την ΑΕΚ ώστε να ξεπεράσει τους δύο σκοπέλους που έχει μπροστά της:

Αφενός αυτόν του μονοετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που της έχει ήδη επιβληθεί (με αναστολή που όμως εκπνέει στις 31 Μαρτίου) και αφετέρου εκείνον που καθιστά δύσκολη την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα της ερχόμενης περιόδου! Για να ξεπεραστούν και τα δύο εμπόδια απαιτούνται κάτι παραπάνω από 8 εκατ. ευρώ ως τις 30 Ιουνίου και από αυτά η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ (στην παρούσα φάση) έχει ως σίγουρα μόνο τα 2 εκατ. ευρώ!

Το πώς οι (φερόμενοι ως) ενδιαφερόμενοι έλληνες επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν την προοπτική ενασχόλησής τους με την ΑΕΚ είναι κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Αν δηλαδή θέλουν να βοηθήσουν με ένα ποσό που θα τους αποφέρει ένα μικρό ποσοστό μετοχών το οποίο θα διατηρούν για να έχουν μικρομετοχική συμμετοχή, ή αν πράγματι επιθυμούν τη (σημαντική) μείωση στην τιμή της μετοχής προκειμένου να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ιδιοκτησιακά-διοικητικά δρώμενα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, κάτι κινείται τις τελευταίες ημέρες στην ΠΑΕ ΑΕΚ κι ενώ μετράμε αντίστροφα για την καθοριστική παράστασή της ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, προκειμένου να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Στο λογαριασμό για τη σωτηρία της Ενωσης είχαν κατατεθεί (ως τη Δευτέρα 19/3 το πρωί) από ανώνυμους φίλους της ΑΕΚ περίπου 20.000 ευρώ, ενώ πάντοτε υπάρχει η ελπίδα ότι έστω και την ύστατη ώρα, οι (ενεργοί και μη, πρώην και νυν) μέτοχοι της ΠΑΕ θα καταβάλλουν συνολικά ένα σημαντικό ποσό προκειμένου η ΑΕΚ να έχει πραγματικό στόχο στα επερχόμενα πλέι οφ, από τα οποία πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να μείνει εκτός.