Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, που θα διεξαχθεί στις 16-17 Ιουνίου, η αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan, με το εκπληκτικό μοντέλο που ετοιμάζει, το Nissan DeltaWing.

Ο προηγμένος και εκρηκτικής απόδοσης κινητήρας που θα τροφοδοτήσει το Nissan DeltaWing στον 24ωρο αγώνα αντοχής είναι αγωνιστικών προδιαγραφών ενώ το βάρος του οχήματος είναι το μισό απ’ ότι τα συμβατικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι και πάρα πολύ γρήγορο.. Το Nissan DeltaWing έχει τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό βενζίνης θα αποδίδει περίπου 300 ίππους, κάτι που θα δώσει τους ποθητούς χρόνους κατάταξης στις κατηγορίες LMP1 και LMP2 του Λε Μαν.

Οι δύο πρώτοι οδηγοί που θα έχουν την τιμή και την τύχη να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι αυτού του εκπληκτικού αυτοκινήτου είναι ο Βρετανός Μαρίνο Φραντσίτι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Nissan, στην κατηγορία FIA GT1, Mίκαελ Κρουμ. Το αυτοκίνητο αυτό έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην πίστα Sebring, της Φλόριντα την Πέμπτη 15 Μαρτίου.

Οσον αφορά τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, πρόκειται για τον παλιό μηχανοκίνητο αγώνα αφού ξεκίνησε να γίνεται το 1923. Ωστόσο από το 1978 πραγματοποιείται στο Bugatti Circuit του Λε Μαν της Γαλλίας. Τον αγώνα διοργανώνει η Automobile Club de l’Ouest και αποτελεί μέρος τους Endurance FIM World Championship. Το συγκεκριμένο γκραν πρι είναι γνωστό ως ο αγώνας αντοχής και απόδοσης αφού οι αγωνιστικές ομάδες που συμμετέχουν πρέπει να βρουν ισορροπία ανάμεσα στην ταχύτητα και την ικανότητα των τριών οδηγών που έχει κάθε ομάδα ώστε να τρέχει το όχημα για 24 ώρες, χωρίς να πάθει κάποια μηχανική βλάβη.