Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Δευτέρα 12 Μαρτίου- και μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ έγινε η ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 57ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Ελευθερία Ελευθερίου -που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικό μουσικό σόου ανάδειξης νέων ταλέντων- κέρδισε την ψήφο κοινού και κριτικής επιτροπής και επικράτησε των συνυποψηφίων της Dora, Cassiopeia και Velvet Fire με το τραγούδι «Aphrodisiac» σε μουσική και στίχους των Δημήτρη Στάσσου, Μικαέλα Στένστρομ, Νταϊάνα Λουφ.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, η οποία έγινε στο εμπορικό κέντρο River West, ήταν οι Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μιχάλης Τσαουσόπουλος και Τάσος Τρύφωνος, ηγενική διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας,Μαρία Λαχανά, η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ,Φωτεινή Γιαννουλάτου και ο μαέστρος και αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός.

Στο πλαίσιο της βραδιάς τα τραγούδια με τα οποία θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους ερμήνευσαν επίσης οι Ήβη Αδάμου (Κύπρο), Anggun (Γαλλία) και Σόφι Μαρίνοβα (Βουλγαρία), ενώ στη σκηνή ανέβηκαν και οι νεαροί τραγουδιστέςΛούκας Γιώρκας -ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην περσινήEurovision-, Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.

Η Ελευθερία Ελευθερίου και το «Aphrodisiac» θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2012 στις 22 Μαΐου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ στις 24 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο τελικός.