Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα, Σάββατο, στη Σλοβακία και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διατηρεί ευρύ προβάδισμα το οποίο θα του επέτρεπε να επικρατήσει του απερχόμενου κεντροδεξιού συνασπισμού.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (Smer-SD) του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο συγκεντρώνουν το 39,7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό που τους δίνει 75 βουλευτές στο 150μελές Κοινοβούλιο, ενώ υπολείπεται μια έδρα που θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες φέρονται συνεπώς να προηγούνται έναντι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (KDH), μέλους του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, το οποίο λαμβάνει ποσοστό 10,4% των προθέσεων ψήφου, δηλαδή 20 έδρες.

Το δεξιό κόμμα SKDU-DS, επικεφαλής του τετρακομματικού αυτού συνασπισμού φέρεται να λαμβάνει μόλις 5,1% των ψήφων, ενώ στις εκλογές του 2010 είχε λάβει ποσοστό 15%.

Οι δύο ακόμη σύμμαχοί του στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα, οι Φιλελεύθεροι του SaS (Ελευθερία και Αλληλεγγύη) και το Most-Hid, ένα κόμμα που στηρίζεται στην ουγγρική μειονότητα της Σλοβακίας, μόλιςπου συγκεντρώνουν το όριο εκλογιμότητας του 5% στις προθέσεις ψήφου.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 (ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 23:00 (ώρα Ελλάδος). Οι πρώτες προβολές αποτελεσμάτων από δημοσκόπηση εξόδου από τα εκλογικά τμήματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες και τα πρώτα επίσημα μερικά αποτελέσματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.