Μετά τους πρόσφατους «λεονταρισμούς» του συνιοδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ.Θανάση Γιαννακόπουλουστα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, την ατυχή έμπνευση του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ.Παναγιώτη Αγγελόπουλουνα φορέσει μπλουζάκι που απεικόνιζε τους αριθμούς «18-2» παραπέμποντας στις ελεύθερες βολές στον περυσινό δεύτερο τελικό της Α1, καθώς και τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ, οι δύο διοικήσεις συναντήθηκαν σήμερα (9/3) στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα και υποσχέθηκαν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη διασφάλιση της τάξης στον αυριανό (Σάββατο 10/3, 18.30, ΝΕΤ) 37οΤελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των δύο ομάδων στο Ελληνικό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, μάλιστα, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οι δύο ΚΑΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στοιχείο που _ αν μη τι άλλο _ συνιστά πρόοδο και οδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί αύριο (10/3) στις 18.30 στο κλειστό του Ελληνικού . Το «παρών» έδωσαν οι αθλητικοί εισαγγελείς κ.κ. Λακαφώσης , Κορέας και Δραγάτσης, οι κ.κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Μάνος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Γεωργαντής από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Σκινδήλιας από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στη συζήτηση που έγινε αντηλλάγησαν απόψεις για το πώς θα συμβάλλουν οι διοικήσεις, ώστε να διεξαχθεί ένας αγώνας Κυπέλλου χωρίς επεισόδια, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του αθλήματος. Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και οι ηγέτες των δυο ομάδων έδειξαν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην γίνουν επεισόδια στο παιχνίδι».

Εν τω μεταξύ, λίγο αργότερα οι δύο ΚΑΕ ανήρτησαν το ίδιο κείμενο στις ιστοσελίδες τους (paobc.gr,olympiacosbc.gr):

«Οι διοικήσεις των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει του αυριανού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καλούν τους φιλάθλους:

1) Να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων

2) Να απομονώσουν κάθε αντιαθλητική συμπεριφορά

3) Να συνδράμουν τις αρχές στη διασφάλιση της τάξης και της ομαλότητας και

4) Να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στο θεσμό του Κυπέλλου και στη διεθνή φήμη των δύο ομάδων».