Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης και της ΔΕΗ εξαπέλυσαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με το «χαράτσι» για τα ακίνητα και την πληρωμή του μέσω ΑΤΜ.

Το ΚΚΕ κατηγορεί κυβέρνηση και ΔΕΗ για εκβιασμούς και εμπαιγμό. Επισημαίνει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο. «Συγκυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τα τερτίπια και σε ο, τι αφορά όσους κατέβαλαν μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αφορά στο ρεύμα, να το υπολογίσουν ως τέτοιο και όχι στο χαράτσι», σημειώνει και καλεί τα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο αποφασιστικά να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, «αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από την συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό».
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλοντας ότι «αφήνει επίτηδες να δημιουργούνται καταστάσεις χάους στα σημεία πληρωμής, ενώ ταυτόχρονα με εκδικητικό τρόπο δεν αναγνωρίζει την απόφαση χιλιάδων πολιτών να μην πληρώσουν το χαράτσι, μέσω της διαδικασίας των ΑΤΜ».
Μάλιστα, εξαπολύει πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, σημειώνοντας: «Ας σοβαρευτεί επιτέλους ο «συνταγματολόγος»υπουργός. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει να δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για:
– Να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω ΑΤΜ.
– Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣΤΕ.
– Να ασχοληθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός της επιχείρησης με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.
Η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) εκτιμά ότι η σύγχυση που έχει προκληθεί στους πολίτες με το χαράτσι στα ακίνητα «είναι ενδεικτική και της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης». Υπογραμμίζει ότι οι πολίτες, που αιμορραγούν οικονομικά, ταλαιπωρούνται πολλαπλά από την «ασυνεννοησία των δύο υπουργών ακόμα και για τα πιο απλά θέματα».
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, επιβάλλεται, «χωρίς άλλη καθυστέρηση, να δοθεί λύση στο θέμα, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».