• Αναζήτηση
 • Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί

  Η ορκωμοσία των νέων υπουργών πραγματοποιήθηκε στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Η τελετή στην αίθουσα Βυζαντινό του Προεδρικού Μεγάρου, χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του κ. Παπούλια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠαΣοΚ. 

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

  Η κυβερνητική ανακοίνωση επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

  Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού», ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

  «Δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε να φτιάξω όνομα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη και, αφού συζήτησαν ορισμένα ζητήματα, αποδέχθηκε την πρόταση.

  «Ζήτησε να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Η άρνηση δηλώνει πράγματα που δεν θα ήθελα να συνδεθούν με το όνομά μου» τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

  Είπε, επίσης, ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. «Πιστεύω ναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο» ανέφερε.

  Η ορκωμοσία των νέων υπουργών πραγματοποιήθηκε στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

  Η τελετή στην αίθουσα Βυζαντινό του Προεδρικού Μεγάρου, χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του κ. Παπούλια.

  Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Κάθησαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος εκλήθη στο γραφείο του κ. Παπούλια.

  Ταυτόχρονα έφτασαν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και τελευταίος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος ασπάστηκε την αντικαταστάτριά του.

  Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

  Όσο ανέμεναν την έναρξη της ορκωμοσίας, η κυρία Διαμαντοπούλου συνομιλούσε με τον κ. Μπαμπινιώτη για τις άμεσες εκκρεμότητες στο υπουργείο Παιδείας και οι κκ. Χρυσοχοΐδης και Οικονόμου, γνώριμοι από παλιά, συζητούσαν για τις πρώτες κινήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή με τις υπογραφές των υπουργών και υφυπουργών στο πρακτικό ορκωμοσίας, ο κ. Παπαδήμος τους ενημέρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη.

   

  Πολιτική