Τα στοιχεία ακόμη τριών μελών της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), που κατηγορούνται για παράνομες διαδικτυακές επιθέσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Υπενθυμίζεται πως για το «χτύπημα» στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν ήδη κατηγορηθεί τρεις νεαροί 16, 17 και 18 ετών για τους οποίους οι Anonymous με νέα επίθεση ανέφεραν πως δεν έχουν καμία σχέση οι εμπλεκόμενοι και ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των ερευνών που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες εντοπίστηκαν μετά από ανάλυση ψηφιακών ιχνών τέσσερα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι και δυο ενήλικοι.

Στη συνέχεια εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του.

Κατά την διάρκεια ερευνών που έγιναν σε επτά σπίτια στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 ρουτερ ,2 σέρβερς και άλλα αντικείμενα καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Από την εξέταση που έγινε στα αντικείμενα αυτά διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα άτομα, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α.

Επίσης, ένας από τους παραπάνω «εισβολείς» έχει αναλάβει την ευθύνη για την «επίθεση» στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.