Στις καταπακτές συνήθως κάτι κρύβουμε ή και κρύβεται. Κάτι που ίσως δεν θέλουμε να το ανακαλύψουν κάποιοι. Στην προκειμένη περίπτωση ο Νότης Μαυρουδής δεν φαίνεται να θέλει να κρύψει κάτι, παρόλο που ονομάζει τη σειρά των παραστάσεων του «Στου χρόνου τις καταπακτές», στο «Half Note».
Στο τζαζ κλαμπ, τις Δευτέρες του Μαρτίου και του Απριλίου θα απολαύσουμε τραγούδια του συνθέτη από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα και με συνοδοιπόρους αγαπημένους ερμηνευτές – όπως, μεταξύ άλλων, οι Γιώτα Νέγκα, Μπάμπη Τσέρτο, Αναστασία Μουτσάτσου, Μανώλη Μητσιά, Μίλτο Πασχαλίδη-, αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή μας ευαισθησία. Η πλούσια δισκογραφία του (25 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του (τραγούδια) με δημοφιλείς τραγουδιστές. Από το 2000 ξεκίνησε (με το συνεργάτη του, Παναγιώτη Μάργαρη) τη δισκογραφική σειρά σε μορφή κιθαριστικού ντουέτου «Café de l’ art», διασκευάζοντας και ηχογραφώντας διάφορα μουσικά είδη και εποχές, φτάνοντας τους έξι δίσκους.
Οι καλεσμένοι του συγκεκριμένα είναι οι 05/03: Γιώτα Νέγκα, 12/03: Μπάμπης Τσέρτος 19/03: Αναστασία Μουτσάτσου, 26/03: Ηρακλής Βαβάτσικας – Μόρφω Τσαϊρέλη, 02/04 Μανώλης Μητσιάς, 09/04 Μίλτος Πασχαλίδης, 23/04 Ελένη Βιτάλη, 30/04 Διονύσης Τσακνής. Μαζί με τον συνθέτη στη σκηνή ανεβαίνουν οι
Χρήστος Κωνσταντόπουλος: τραγούδι, Σοφία Ανδριανού: τραγούδι, Γιώργος Τοσικιάν: κιθάρα, Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικες – πνευστά.

Harris Lambrakis Quartet

Και αν στο Half Note τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εμφανίζεται ο Νότης Μαυρουδής με τους φίλους του, αυτό δεν σημαίνει ότι αναστέλλονται οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου, θα εμφανίζεται ο Χάρης Λαμπράκης με το κουαρτέτο του.
Αποτελείται από τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ (αρχαίο πνευστό μουσικό όργανο από καλάμι), τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο. Κυρίαρχα στοιχεία της μουσικής του σχήματος αποτελούν ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, η τροπική (modal) τζαζ, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές από τους John Coltrane, Bill Evans, Lakshmi Shankar, αλλά και τις ταινίες του Andrei Tarkovsky. Με αναφορές στην Ανατολή, το Harris Lambrakis Quartet εμπνέεται από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1960 και 1970. Ωστόσο, το μεγάλο μουσικό όπλο του σχήματος είναι ότι κατορθώνει να ακούγεται ως το απόλυτα σύγχρονο γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής
HALF ΝΟΤΕ JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις
210 9213310