Π. Καμμένος: Εφαρμόζεται σχέδιο που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας

Την Τρίτη 21/2/2012 ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό (καθημερινά 11.00-12.00)

O Πάνος Καμμένος, Ανεξάρτητος Βουλευτής μιλά στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Αρη Ραβανού για την δανειακή σύμβαση, τη νέα πολιτική κίνηση που ιδρύει και τους συμβούλους των πολιτικών αρχηγών και σχολιάζει: «Οι ουρανοκατέβατοι και εγκάθετοι σύμβουλοι των πολιτικών αρχηγών έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Για την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο

Εκείνοι οι οποίοι δήλωναν ότι το μνημόνιο είναι λάθος συνταγή αποφάσισαν, σε μια νύχτα, μιλάω για τον κ. Σαμαρά, ότι θα πρέπει να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Αυτή η αλλαγή στάσης δεν έχει γίνει κατανοητή από τον κόσμο. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, όχι από τις δημοσκοπήσεις, γιατί εκεί απαντούν ανώνυμα οι πολίτες, αλλά από τους πολίτες με τους οποίους εγώ επικοινωνώ μέσω του Facebook και του Twitter, από τις πλατείες, από τις γειτονιές, από τα τηλέφωνα, από ανθρώπους που έχουν πρόσωπο κι έχουν βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά, που έχουν βρεθεί ενώπιον μια αδυναμίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη τράπεζα ή την εφορία και, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι εδώ εφαρμόζεται ένα περίεργο σχέδιο το οποίο έρχεται, σήμερα, και παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας.

{{{ moto }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την απόφαση του Eurogroup

Έρχεται, σήμερα, μια κυβέρνηση η οποία είναι δοτή, μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και συμφωνεί στις Βρυξέλλες να πω τη φράση στα Αγγλικά “This provision will be introduced in the greek government as soon as possible”.

Υπογράφουν συμφωνία με την οποία δεσμεύουν τη χώρα. Αυτή η συμφωνία θα δεσμευτεί με Συνταγματική ρύθμιση το συντομότερο δυνατό. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις πιο σκληρές δικτατορίες. Πρόκειται περί Συνταγματικής εκτροπής. Περί πλήρους παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Και παρόλα αυτά προχώρησαν. Όλα αυτά που γίνονται φαίνεται ότι είναι μια παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από ένα διευθυντήριο το οποίο έχει αποφασίσει να καταργήσει την έννοια έθνους- κράτος. Να προχωρήσει σε μια βίαιη παγκοσμιοποίηση την οποία έλεγε ο κ. Παπανδρέου από παλαιότερα.

Για την νέα πολιτική κίνησή του

Κάνω ένα κίνημα πολιτών προκειμένου να αντισταθώ με άλλους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης και να πούμε όχι στο μνημόνιο.Οτι αυτό δεν θα περάσει. Να καταστεί άκυρο.

Κάνανε, λοιπόν, οι πολίτες γύρω στις 93 προτάσεις οι οποίες, πλέον, διαμορφώνονται σ’ ένα κείμενο αρχών το οποίο θα δοθεί στη κοινή γνώμη, μέσα στις επόμενες μέρες και θα κληθούν να υπογράψουν πολίτες, όχι μόνο 200, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα. Καθώς θα υπάρχουν σημεία ανά την επικράτεια όπου θα μπορεί κάποιος να υπογράψει το κείμενο αρχών και θέσεων εάν το επιθυμεί.

Για το εάν θα μετάσχουν και άλλοι βουλευτές

Εγώ δεν επιθυμώ να δεσμεύσω κανέναν. Συνομιλώ με συναδέλφους μου και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά και Ανεξάρτητους όπως κι από άλλους χώρους.

Για τις συνταγές εξόδου από το ευρώ

Οι συνταγές είναι για τους μάγειρες και τον κ. Σαμαρά. Εγώ λέω ευθέως και καθαρά. Η δανειακή αυτή, σύμβαση, το δάνειο αυτό, πρέπει να κηρυχθεί επαχθές και απεχθές. Και δεν πρέπει να πληρωθεί. Τα 370 δις ευρώ τα οποία αυτή τη στιγμή ζητούν οι δανειστές μας δεν πρέπει να πληρωθούν.

Κι ακόμη υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη για να μας βγάλουν από το ευρώ. Αυτό το νταβατζιλίκι του κ. Παπαδήμου και των τραπεζιτών που πληρώνουν τους αρχηγούς των κομμάτων, θα πρέπει να τελειώσει εδώ. Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Η απειλή για τη δραχμή προκύπτει από μετρήσεις τις οποίες κάνανε κι απειλούν συνταξιούχους κι εργαζόμενους ότι θα βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ και θα την πάνε στη δραχμή. Αυτό είναι νταβατζιλίκι των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, μέσω των αρχηγών που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ.

Για τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων

Ποια ηγετική ομάδα; Τον κ. Μηταράκη; Πλάκα κάνουμε; Ποιος είναι ο κ. Μηταράκης; Ο υπάλληλος των hedge funds που ήρθε να κάνει τον πολιτικό στην Ελλάδα; Η ο κ. Σταϊκούρας;

Πολιτικοί με τραπεζικούς λογαριασμούς δυο εκατ, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, να διαμορφώνουν την άποψη μιας μεγάλης παράταξης, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι αποδεκτοί, ούτε από μένα, ούτε κι από πολλούς άλλους. Υψηλή πολιτική, χωρίς να είσαι εκλεγμένος, να είσαι διορισμένος και να έρχεσαι από το πουθενά, από μια εταιρία που δούλευες στην Αγγλία ως μεσσίας στην ηγετική ομάδα, σ’ ένα κόμμα που δεν σ’ έχει εκλέξει, αυτά είναι ουσιαστική παραβίαση και του Συντάγματος και των δημοκρατιών αρχών. Ας έρθει όποιος θέλει εδώ πέρα, να κατέβει στον ελληνικό λαό, να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, να τον εκλέξει ο ελληνικός λαός κι από κει και πέρα να μπει στην ηγετική ομάδα και να κάνει ό,τι θέλει.

Με τέτοιους την πληρώσαμε, σήμερα. Τους συμβούλους του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά. Εάν δείτε ποιοι έχουν κάνει τα σκάνδαλα, ποιοι εμπλέκονται και ποιοί ελέγχονται γι’ αυτά οι περισσότεροι είναι αυτοί οι ουρανοκατέβατοι, εγκάθετοι που τους επιβάλλουν οι χρηματοδότες των κομμάτων στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk