Σημαντική πτώση αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Σήμερα, Πέμπτη, στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη 8 μποφόρ και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα.