• Αναζήτηση
 • Ενα ολόκληρο χωριό μετακόμισε για να προστατευθούν οι τίγρεις στην Ινδία

  Στο Ρατζαστάν της βόρειας Ινδίας οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή προκειμένου να προστατευθούν οι τίγρεις της περιοχής

  Στο Ρατζαστάν της βόρειας Ινδίας οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή προκειμένου να προστατευθούν οι τίγρεις της περιοχής.

  Περισσότεροι από 350 άνθρωποι από 82 οικογένειες του χωριού Ούμρι, στο καταφύγιο τίγρεων της Σαρίσκα, άλλαξαν τόπο κατοικίας.

  Ο αριθμός των τίγρεων στο εθνικό πάρκο της Σαρίσκα είχε πέσει στο μηδέν, προτού αρχίσει να αυξάνεται, σε πέντε, τα τελευταία τρία χρόνια.

  Ο πληθυσμός των τίγρεων έχει συρρικνωθεί σε ανησυχητικό βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες στην Ινδία, με τον αριθμό τους να έχει συρρικνωθεί από 100.000 σε 1.700 τα τελευταία 100 χρόνια.

  Το Ούμρι είναι το δεύτερο χωριό στη Σαρίσκα που εκκενώνεται για να εξασφαλιστεί καταφύγιο των τίγρεων σε φυσικό περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους.

  Οι χωρικοί μετακόμισαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, υπάρχουν 11 χωριά με συνολικό πληθυσμό 2.500 ανθρώπων που βρίσκονται στην καρδιά του καταφυγίου τίγρεων και θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη τοποθεσία, για να προστατευθούν οι τίγρεις.

  «Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, επειδή οι κάτοικοι πρέπει να συμφωνήσουν για την μετεγκατάστασή τους. Δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να φύγουν από τα σπίτια τους. Μπορούμε μόνο να τους πείσουμε», είπε τοπικός αξιωματούχος στο BBC.

  Οι κάτοικοι των χωριών αποζημιώνονται με γη, χρήματα και κοπάδια αξίας μέχρι 15.000 ευρώ, και εγκαθίστανται στις πιο κοντινές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εκτός του καταφυγίου των τίγρεων.

  Η πιο πρόσφατη απογραφή τίγρεων στην Ινδία, που έγινε πέρυσι, βρήκε ότι ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε 1.706 από 1.411, to 2007.
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk