Το μυαλό μας είναι επικεντρωμένο στη Ρουμπίν η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα και όχι στο κρύο ή τον πλαστικό τάπητα του γηπέδου, τόνισε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε κάνοντας ουσιαστικά σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επικαλεστεί τις καιρικές συνθήκες για να ζητήσει μετάθεση ή αναβολή του αυριανού αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ. Ηδη σε πρώτη φάση ο αγώνας προγραμματίστηκε για τις 13.00 (15.00 τοπική ώρα), ωστόσο το πρωί, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση (αγωνιστικός χώρος και καιρικές συνθήκες)…

«Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι και ήρθαμε να το παίξουμε αύριο (σσ. Τρίτη 14/2). Το μυαλό δεν είναι ούτε στο κρύο ούτε στον συνθετικό χλοοτάπητα. Μας απασχολεί μόνο η Ρουμπίν, η οποία είναι μία πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Αυτό πρέπει να προσέξουμε περισσότερο απ’ όλα. Οι ποδοσφαιριστές που θα είναι εκτός αγωνιστικού χώρου σίγουρα θα κρυώνουν περισσότερο. Ήρθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για τον καιρό. Είμαστε στον Φεβρουάριο, είμαστε στη Μόσχα και ήταν αναμενόμενο τι θα συναντήσουμε» δήλωσε από τη ρωσική πρωτεύουσα ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο ισπανός κόουτς απαντώντας σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις του Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε ότι αυτό θα ήταν επιθυμητό. «Θα μας άρεσε να διατηρήσουμε τα καλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκινάει όμως μία άλλη διοργάνωση με διαφορετικούς αντιπάλους. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά επειδή τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος καθώς εύκολα μπορείς να μείνεις εκτός διοργάνωσης. Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την καλή απόδοση τόσο εκτός έδρας όσο και στο Γ. Καραϊσκάκης» υπογράμμισε.
Ο κ. Βαλβέρδε αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός τόνισε ότι η Ρουμπίν είναι οργανωμένη ομάδα με συμπαγή άμυνα. «Είναι μία ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Έχει παίκτες γρήγορους και επικίνδυνους στην επίθεση. Διαθέτει μία πολύ συμπαγή και οργανωμένη άμυνα» υπογράμμισε. Ως προς την ενδεκάδα της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες του μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να δει ποιος θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο. «Πάντως θέλω να κρατήσω το ίδιο πνεύμα που υπήρχε στα τελευταία παιχνίδια και τα πήγαμε πολύ καλά» ανέφερε.
Σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα και αν επηρεάστηκαν οι παίκτες του, ο κ. Βαλβέρδε τόνισε ότι δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά: «Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές εδώ και ένα χρόνο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η κατάσταση είναι τεταμένη τον τελευταίο καιρό, αλλά σαν ομάδα δεν μας επηρεάζει. Εμείς εκπροσωπούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνάει δύσκολες στιγμές».
Στην ερώτηση αν προσεύχεται πριν από τους αγώνες ή αν έχει προλήψεις όπως ο προπονητής της Ρουμπίν Καζάν κ. Κουρμπάν Μπερντίεφ άφησε να εννοηθεί ότι «κακιές συνήθειες» άρχισε να αποκτάει στην Ελλάδα. «Όχι, δεν θα έλεγα ότι είμαι θρήσκος. Δεν ήμουν προληπτικός μέχρι που ήρθα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι υπερβολικοί με αυτά τα πράγματα και έτσι άρχισα να αποκτάω κι εγώ προλήψεις» απάντησε.