Αντιμνημονιακό μέτωπο συγκροτούν Θεοδωράκης, Γλέζος, Κασιμάτης

Με το ειδικό βάρος που φέρει το όνομα του καθενός τους, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης υπογράφουν έκκληση – πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου

Με το ειδικό βάρος που φέρει το όνομα του καθενός τους, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης υπογράφουν έκκληση – πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

Η νέα κίνηση με τίτλο Ε. ΛΑ. Δ. Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) που επιδιώκει «μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας» κάνει την πρώτη δημόσια εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης (1η Φεβρουαρίου 2012), στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206).
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην οργάνωση παλλαϊκού κινήματος αλληλεγγύης και ανατροπής και απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν να υπάρξει συσπείρωση «ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν».
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, αναμένεται να δώσουν το «παρών» προσωπικότητες της Τέχνης, των Γραμμάτων, της επιστήμης και της πολιτικής – ως φυσικά πρόσωπα και όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων ή πολιτικών σχημάτων.
Τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κοµµατικό µηχανισµό αλλά µέσο αντίστασης στη «ξένη εξάρτηση» και στο «σάπιο πολιτικό σύστηµα εξουσίας», ενώ, όπως έχει δηλώσει ο Μίκης Θεοδωράκης, το εγχείρημα δεν έχει εκλογική διάσταση, τουλάχιστον προσώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk