Μετά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Νάνι Μορέτι, θα αναλάβει επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στο 65ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

«Είναι μεγάλη χαρά, τιμή αλλά και ευθύνη η προεδρία της κριτικής επιτροπής σε ένα Φεστιβάλ με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο, το οποίο διεξάγεται σε μια χώρα που ανέκαθεν αντιμετώπιζε τον κινηματογράφο με προσοχή και σεβασμό», δήλωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του φεστιβάλ.

Το εν λόγω Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του στις 16 Μαίου του 2012 και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα.

Να σημειώσουμε ότι ο Νάνι Μορέτι υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του 50ού Φεστιβάλ Καννών το 1997, ενώ το 2001 με την ταινία «The Son’s Room» απέσπασε το Palm d’Or (Χρυσό Φοίνικα) που αποτελεί το κορυφαίο βραβείο του θεσμού. Επίσης, κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει παρουσιάσει συνολικά έξι ταινίες στο εν λόγω φεστιβάλ, με πιο πρόσφατο το «Habemus Papum» (We Have a Pope) που προβλήθηκε εκεί πέρυσι.

«Σαν σκηνοθέτης ήμουν πάντα πολύ συγκινημένος όταν οι ταινίες μου παρουσιάζονταν στο Φεστιβάλ των Καννών» ανέφερε επίσης ο Νάνι Μορέτι.

Και προσθέτει: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την εμπειρία μου ως μέλος της κριτικής επιτροπής κατά την διάρκεια της 50ής διοργάνωσης, όπου υπήρχε ιδιαίτερη προσοχή και πάθος όσον αφορά στις αποφάσεις των κριτών».