Τα ψέματα τελειώνουν για την ΑΕΚ καθώς η άμμος στην κλεψύδρα της υπομονής που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και οι πιστωτές της ΠΑΕ λιγοστεύει επικίνδυνα. Τα χρέη «τρέχουν», το ταμειακό πρόβλημα της εταιρείας δεν καλύπτεται από τους αμέτοχους ιδιοκτήτες της και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης μετράει πλέον ημέρες στο διοικητικό τιμόνι της Ενωσης αναγνωρίζοντας ότι μόνον εφόσον επιτύχει την ενεργοποίηση ενός σοβαρού και ισχυρού οικονομικά επενδυτή θα διατηρήσει τη θέση του.
Τέτοιος δεν φαίνεται να είναι πάντως ο Βασίλης Ξενιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης ομίλου επιχειρήσεων οι οποίες ως σήμερα μοιάζουν με… φαντάσματα καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία για την ύπαρξη και δράση τους. Το γεγονός και μόνο ότι στο καθοριστικό ραντεβού της περασμένης εβδομάδας εμφάνισε ως εγγυητή της φερεγγυότητας και οικονομικής ισχύος του τον άλλοτε πρόεδρο του Ολυμπιακού Αργύρη Σαλιαρέλη έκανε τους ΑΕΚτσήδες ακόμα πιο καχύποπτους απέναντί του. Άλλωστε ούτε τα 10 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται ότι έχει εύκαιρα παρουσίασε, ούτε ασφαλώς τα απαραίτητα στοιχεία μέσω των οποίων θα πιστοποιείται η νόμιμη προέλευση των χρημάτων αυτών.

Εν τω μεταξύ, ο Αδαμίδης συνεχίζει της επαφές με τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο ο οποίος φέρεται ότι εκπροσωπεί μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ισραήλ και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει μία ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο ενδιαφερόμενος για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ θα προχωρήσει ή θα κάνει πίσω. Παράλληλα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ενωσης έχει επαφές με εκπρόσωπο αραβικού επενδυτικού fund περιμένοντας και από εκεί να ακούσει κάποια ευχάριστα νέα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει θέσει στον εαυτό του ένα χρονικό όριο το οποίο εκπνέει στις 20 του τρέχοντος μήνα. Αν μέχρι τότε δεν έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για τα αν μπορούν να προκύψουν επενδυτικά κεφάλαια για την κιτρινόμαυρη εταιρεία, θα πετάξει πίσω το μπαλάκι στους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά οι οποίοι τον επέλεξαν ως τον άνθρωπο που θα προσπαθούσε να συμμαζέψει την κατάσταση στην ΠΑΕ (εν πολλοίς το πέτυχε) και να της εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον (σε αυτό τα βρίσκει… μπαστούνια).

Στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ ΑΕΚ θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο προκειμένου να οριστεί προσωρινή διοίκηση. Εκεί ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια λύση και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει για την Ενωση. Κάποιοι ονειρεύονται επανεμφάνιση Δημήτρη Μελισσανίδη μέσω της διαδικασίας αυτής, ωστόσο ο άλλοτε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν εμφανίζει ως σήμερα τέτοια πρόθεση.

Η ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ –
ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»
ΑΡ.Μ.Α.Ε. 99113/06/Β/86/57
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Πάροδο Οδού Ρεθύμνης, Θέση Μαζαρέκο, Σπάτα Αττικής, και εκπροσωπείται νόμιμα, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 03 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας επί της Παρόδου Οδού Ρεθύμνης, Θέση Μαζαρέκο, Σπάτα, ενώ σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κ.Ν. 2190/20, καθώς και το άρθρο 18 και 19 του Καταστατικού της εταιρείας, η Επαναληπτική συνεδρίαση αυτής θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την 08 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1. Λήψη αποφάσεων επί επενδυτικών προτάσεων.
2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.
3. Αποκλεισμός των παλαιών μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
4. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
6. Ενημέρωση επί τρεχόντων και επίκαιρων θεμάτων της εταιρείας και λήψη αποφάσεων. Διάφορα θέματα-Ανακοινώσεις-Εξουσιοδοτήσεις.

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο της εταιρείας ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην έδρα της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και τα έγγραφα της πληρεξουσιότητας τυχόν αντιπροσώπων τους, στο ταμείο της εταιρείας πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Αθήνα, 05 Ιανουαρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Σταύρος Αδαμίδης».