Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η παραμονή στο ευρώ είναι το διακύβευμα για το επόμενο τρίμηνο έστειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου την Τρίτη.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτόν τον στόχο.

Μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος για τη χρεοκοπία παραμένει ισχυρός και το διακύβευμα είναι να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε:

«Ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς: Είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή. Είναι προϋπόθεση για να μπούμε ξανά στη διαδικασία της ανάπτυξης. Είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι».

Π. Καψής: «Το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ότι «το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα» και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπογραφεί οπωσδήποτε η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην οδηγηθούμε εκτός αγορών.

Ο κ. Καψής σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή και επανέλαβε ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί.