Τζορτζ Κλούνεϊ, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζέσικα Άλμπα, Ίντρις Έλμπα, Άνι Λένοξ, Κόλιν Φάρελ, Κλάιβ Όουεν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Βενσάν Κασέλ και Μπόνο είναι μερικοί από τους λαμπερούς πρωταγωνιστές που ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην πείνα.

Ο λόγος για τη νέα καμπάνια της ONE, της παγκόσμιας οργάνωσης για την καταπολέμηση της πείνας, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Μπόνο, με τίτλο «The F Word: Famine is the Real Obscenity» (λογοπαίγνιο με την χυδαία λέξη «f..k» που αφορά στη σεξουαλική επαφή και και τη λέξη «famine» που σημαίνει πείνα).

Όλοι ξεκινούν να φωνάξουν F..k ενώ το χαρακτηριστικό μπιπ καλύπτει τη φωνή τους, ενώ στη συνέχεια εξηγούν ότι η αληθινή χυδαιότητα είναι η πείνα που μαστίζει τα παιδιά στη Σομαλία. Και προσθέτουν: «Για την ξηρασία ευθύνεται η φύση. Για την πείνα ο άνθρωπος».

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βίντεο και πολλοί θα το χαρακτήριζαν αρκετά σοκαριστικό.

Όλοι μαζί αναφέρουν στην εν λόγω καμπάνια: «Περισσότερα από 30.000 παιδιά έχουν πεθάνει μέσα σε τρεις μήνες. Οι μητέρες αναγκάζονται να αποφασίσουν ποιο από τα παιδιά τους θα ταΐσουν και ποιο θα αφήσουν να πεθάνει. Το 2011; Αυτό είναι αισχρό. Είναι περίπλοκο, κανείς δεν προσποιείται ότι είναι εύκολο».

Και προσθέτουν: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και αν θεωρούμε ότι η ζωή ενός παιδιού στην Αφρική αξίζει το ίδιο με την ζωή των δικών μας παιδιών, πρέπει να δράσουμε».

Ο τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε είναι να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα www.ONE.org και να «μαζέψουμε» υπογραφές προκειμένου οι ηγέτες του κόσμου να υποσχεθούν ότι οι άνθρωποι δεν θα πεθαίνουν πλέον από την πείνα.