Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών στην Ινδία επέβαλε πλαφόν στον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων (sms) που μπορούν να αποστέλλονται από ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, κανείς δεν θα μπορεί να στέλνει περισσότερα από 100 sms την ημέρα.

Η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από εκατομμύρια χρήστες κινητών που βομβαρδίζονται από δεκάδες διαφημιστικά μηνύματα.


Οι έως τώρα προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες

Η Ινδία έχει κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για να επιβάλει περιορισμούς σε εταιρείες τηλεμάρκετινγκ που αποστέλλουν αναρίθμητα διαφημιστικά μηνύματα κάθε ημέρα.

Ανταποκριτής του BBC στο Δελχί μεταδίδει ότι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος είχαν αποβεί άκαρπες.

Οι συνδρομητές μπορούν να καταχωρούν τους αριθμούς των κινητών τους σε μια εθνική λίστα απαγόρευσης λήψης τέτοιων μηνυμάτων καλώντας το 1909, ενώ η ρυθμιστική αρχή (Trai) έχει απαγορεύσει επίσης την κλήση ή αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων 9 π.μ. – 9 μ.μ. Παρ’ όλα αυτά μηνύματα αποστέλλονται αργά το βράδυ, ακόμη και τα ξημερώματα.

Η Ινδία έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, με περισσότερους από 700 εκατομμύρια συνδρομητές.