Ο κ. Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι επιλέχθηκε να διαδεχθεί τον κ. Λεονάρντο στον πάγκο της Ιντερ έχοντας τέσσερα χρόνια σταθερής και επιτυχημένης καριέρας στη Τζένοα. Ωστόσο ο 53χρονος τεχνικός σημείωσε ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Ιντερ που χάνει τη δουλειά του χωρίς να έχει πανηγυρίσει ούτε μία νίκη με τους Νερατζούρι! Σε έξι αγώνες μετράει πέντε νίκες και μια ισοπαλία, ρεκόρ που τον έφερε πρόωρα στο ταμείο ανεργίας.

Η βαριά ήττα από τη νεοφώτιστη Νοβάρα (1-3), αλλά κυρίως τα ειρωνικά συνθήματα προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Μάσιμο Μοράτι από τους οπαδούς των γηπεδούχων αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, πραγματικά πολύ απογοητευμένος» είπε ο 53χρονος τεχνικός.

Πέρυσι η Ιντερ ξεκίνησε τη χρονιά με τον κ. Ράφαελ Μπενίτεθ στον πάγκο και παρά τις γκρίνιες έπειτα από το μέτριο ξεκίνημα ο πρόεδρος των Νερατζούρι κ. Μοράτι τον στήριξε μέχρι τον Νοέμβριο. Μάλιστα αρκετοί ειρωνεύτηκαν τη δήλωσή του ότι «έχασα την υπομονή μου», μερικές μόνο ημέρες μετά την επίσημη στήριξη του ισπανού προπονητή «πιστεύουμε στο πλάνο του προπονητή, απλώς χρειάζεται υπομονή».