Ενα στα πέντε καταστήματα θα κλείσουν το 2011 στο Νομό Θεσσαλονίκης

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τους εμπόρους στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα αναμένεται να κλείσει ως το τέλος του 2011, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της αποδυνάμωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών αλλά και τη μικρή κίνηση που παρατηρήθηκε στις θερινές εκπτώσεις

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τους εμπόρους στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα αναμένεται να κλείσει ως το τέλος του 2011, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της αποδυνάμωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών αλλά και τη μικρή κίνηση που παρατηρήθηκε στις θερινές εκπτώσεις.

Αυτή την εκτίμηση έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης, ο οποίος υπολογίζει ότι περισσότερα κατά 70% αναμένονται φέτος τα «λουκέτα» στα εμπορικά καταστήματα του Νομού Θεσσαλονίκης, έναντι του 2010.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χαντζαρίδη, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αποτελεί παραδοσιακά καθοριστικό παράγοντα για την τελική διαμόρφωση των αριθμών, σε επίπεδο τζίρου και κίνησης. «Τώρα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και οι τελευταίοι εκδρομείς, και συνήθως κάθε οικογένεια αφού κάνει ταμείο, προβαίνει στις απαιτούμενες αγορές για το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk