• Αναζήτηση
 • Λεων. Γρηγοράκος: «Ο Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί»

  Ο βουλευτής Λακωνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον Βήμα Fm, ανέφερε με αφορμή την απεργία των ιδιοκητών ταξί ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι.Ραγκούσης, θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε διασταυρούμενα πυρά έχει βρεθεί ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης για τους χειρισμούς του στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί. Εκτός της κριτικής από την αντιπολίτευση και της επιμονής των αυτοκινητιστών να συνεχίσουν την επ’ αόριστον απεργία τους, με μορφές κινητοποίησης που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Ραγκούσης δέχεται βολές και εκ των έσω και μάλιστα λίγο πριν συνεδριάσει ο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει για άλλη μια φορά αποφασισμένος να προχωρήσει.

  Σε λίγη ώρα, αρχίζει η συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠαΣοΚ κατά την
  οποία ο κ. Ι. Ραγκούσης αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις
  αντιδράσεις βουλευτών οι οποίες εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με
  αποκορύφωμα τη σημερινή δήλωση του κ. Γρηγοράκου. Εν αναμονή της
  συνεδρίασης, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, που κλήθηκαν να σχολιάσουν
  τις αντιδράσεις, σημείωναν ότι «υπάρχει ελευθερία της γνώμης, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του όμως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει και κυβέρνηση».

  Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Λ.Γρηγοράκος τόνισε πως μια λύση είναι και η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών. {{{ audio1 }}}

  Η συζήτηση στη Βουλή θα διεξαχθεί υπό τον κλοιό των αυτοκινητιστών, που όπως έχουν προαναγγείλει βρίσκονται στο Σύνταγμα.

  «Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

  «Μπορεί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες κάποιοι για το κατάντημα αυτό στην χώρα και για τη δυσφήμηση. Γιατί να μην παραιτηθεί; Υπάρχουν και τέτοιες λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

  Ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσε στον Real Fm ότι υπάρχουν και λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς Γ.Ραγκούση: «Όταν υπάρχει ένα εύφλεκτο περιβάλλον όπως είναι το κοινωνικό περιβάλλον σήμερα με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, δεν μπορείς με κανένα τρόπο να επιτρέπεις ούτε να πέσει ούτε ένα σπίρτο κάτω.

  » Από την πρώτη στιγμή, νομίζω ότι κι εμείς του δώσαμε την ευκαιρία, και εγώ και η κ. Αντωνίου από την πρώτη μέρα να συγκαλέσει το ΚΤΕ για να γίνει μια συζήτηση, να μην αφεθούν τα πράγματα έτσι και δημιουργούνται φόβοι και αντιθέσεις και ρήξεις χωρίς λόγο και να μη δημιουργείται μία εικόνα δημόσιων αντιπαραθέσεων και αδειασμάτων των ίδιων των υπουργών.»
  {{{ audio2 }}}
  Ο Δημήτρης Λιντζέρης εντόπισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους χειρισμούς του κ. Ραγκούση. «Ο χειρισμός παίζει απόλυτο ρόλο στην πολιτική. Είναι ένα λάθος του υπουργού» επισήμανε και πρόσθεσε πως χρειάζεται διάλογος για να επιλυθεί το ζήτημα.

  Απάντηση Ραγκούση

  Από την πλευρά του, ο Γ.Ραγκούσης απαντά πως το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών.

  «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου.

  »Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;» τόνισε.

  Ηλ.Μόσιαλος: Θα κατατεθούν προτάσεις

  Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

  «Η θέση μας είναι σαφής και έχει εκφραστεί κατ΄επανάληψη» τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

  «Θα κατατεθούν προτάσεις και από τον αρμόδιο υπουργό, με συγκεκριμένα κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk