• Αναζήτηση
 • Καντάφι: «Μπορούμε να χτυπήσουμε στην Ευρώπη»

  Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε ένα τηλεφωνικό μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης σήμερα, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων που του είναι πιστές απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε ένα τηλεφωνικό μήνυμα σε χιλιάδες  υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης σήμερα, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων που
  του είναι πιστές απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή». Πιο συγκεκριμένα, ο Καντάφι απείλησε με επιθέσεις στην Ευρώπη, εναντίον «κατοικιών, γραφείων και οικογενειών».

  «Αυτός ο λαός», τόνισε ο Λίβυος ηγέτης, «είναι ικανός να μεταφέρει μια μέρα αυτή τη μάχη στην Ευρώπη, να στοχεύσει τα σπίτια, τα γραφεία, τις οικογένειες, που θα μπορούσαν να γίνουν θεμιτοί στρατιωτικοί στόχοι, με τον ίδιο τρόπο που εσείς σημαδέψατε τα σπίτια μας. Μπορούμε να αποφασίσουμε να σας συμπεριφερθούμε με παρόμοιο τρόπο. Αν το αποφασίσουμε, μπορούμε να κινηυθούμε στην Ευρώπη σαν σαύρες, σαν μέλισσες. Σας συμβουλεύουμε»
   
  «Σας συμβουλεύουμε να υποχωρήσετε πριν αντιμετωπίσετε μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο Καντάφι στο πλήθος των υποστηρικτών του, που ανέμιζαν πράσινες σημαίες και κρατούσαν αφίσες που απεικονίζουν το λίβυο ηγέτη, οι στρατιώτες του οποίου μάχονται εναντίον των εξεγερμένων που υποστηρίζει το NATO κι επιδιώκουν την
  ανατροπή του.

  «Σας συμβουλεύω να προσγειώσετε τα αεροπλάνα σας. . . και να συζητήσετε με το λιβυκό λαό», είπε ο Καντάφι καταδικάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του την Δευτέρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης. Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε «να μαζέψουν τα όπλα» που
  ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.

  Στο μεταξύ στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, εκατοντάδες υποστηρικτές του Καντάφι και των εξεγερμένων συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και παρενέβη ο τυνησιακός στρατός για να καταστείλει τα επεισόδια, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

  Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αν και ορισμένοι από τους περίπου 300 ανθρώπους που πήραν μέρος στα επεισόδια έφεραν επιθετικά και κυνηγετικά τουφέκια, είπε ο μάρτυρας.

  Στο μεταξύ, η Αφρικανική Ενωση αποφάσισε, σήμερα, στη σύνοδο κορυφής της στο Μαλαμπό της Ισημερινής Γουΐνέας, ότι «τα μέλη της δεν θα συνεργαστούν, ώστε να εκτελεστεί το εκδοθέν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ (ΔΠΔ) διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε βάρος του λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι».

  Μάλιστα, η ΑΕ ζητά, τώρα, από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, να φροντίσει «να υλοποιηθούν διατάξεις, ώστε να ακυρωθεί όλη η εν εξελίξει διαδικασία ενώπιον του ΔΠΔ, η οποία αφορά τη Λιβύη  ].

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk